Analisten vinden Unibail-Rodamco te duur

Unibail-Rodamco presenteerde eerder deze week een winststijging over het eerste halfjaar van 2014, wat met name te danken was aan hogere winkelomzetten. Analisten blijven echter vooralsnog overwegend negatief over het aandeel, mede omdat zij het aandeel te duur vinden ten opzichte van andere waarden binnen de sector.

Unibail-Rodamco stelt dat naast de hogere winkelomzetten ook kostenbesparingen en lagere financieringskosten bijdroegen aan de hogere winst. Deze steeg op jaarbasis met 8% tot 539 miljoen euro.

De Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley stelt dat de halfjaarcijfers van Unibail-Rodamco grotendeels in lijn waren met de verwachtingen. Echter behoren de aandelen volgens de analisten momenteel tot de duurste waarden binnen de sector, terwijl ze slechts een gemiddeld rendement genereren. Volgens Morgan Stanley zijn er dan ook waardevollere aandelen in de sector te vinden en hanteren zij een ‘underweight-advies’ voor Morgan Stanley , met een koersdoel van 170 euro.

Koersdoelverhoging

Independent Research stelt dat de kerncijfers van het vastgoedconcern op een solide niveau hebben gelegen, wat geleid heeft tot een koersdoelverhoging van 10 euro tot 175 euro. Duidelijk is echter volgens de analisten dat er met de premie op het aandeel een neerwaarts risico aanwezig is, waardoor Independent Research bij zijn ‘ verkaufen-advies’ voor Unibail-Rodamco blijft.

Consensus Unibail-Rodamco

De overwegend negatieve adviezen komen niet direct terug in de consensus voor het aandeel. Er staan momenteel 5 koop-, 10 houd- en 4 verkoopadviezen uit, waardoor de consensus licht positief is maar wel duidelijk dat de meeste analisten een terughoudende mening hebben.

Wel zijn de meeste analisten het erover eens dat het aandeel te hoog gewaardeerd is. Met een gemiddeld koersdoel van 195,67 euro rekenen analisten op een negatief rendement van 4,4%.

Analisten geven gezien de consensus meer de voorkeur aan aandelen als Alstria Office . Terwijl namelijk geen van de analisten geen verkoopadvies heeft uitstaan en slechts 1 een houdadvies, zijn er 8 koopadviezen afgegeven. Daarbij zien analisten met een gemiddeld koersdoel van 10,99 euro een opwaarts potentieel voor de koers van 10,1%.