AB InBev scoort goed met wereldkampioenschap voetbal

Brouwer AB AB InBev heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 12,2 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 15 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst kende een stijging met 74 procent tot 2,6 miljard dollar. De belangrijke groei wordt gedeeltelijk toegeschreven aan de impact van het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië.

Het evenement, waarvan AB AB InBev één van de hoofdsponsors is, heeft immers een belangrijke bijdrage geleverd tot een volumegroei met 12 procent tot 119 miljoen hectoliter. In Brazilië zou het evenement geleid hebben tot een extra verkoop van 1,4 miljoen hectoliter.

Daardoor heeft AB AB InBev in Brazilië een groei met 7 procent laten optekenen. In Groot-Brittannië werd zelfs een volumegroei met 13,5 procent geregistreerd. Ook in Zuid-Korea werd een toename met meer dan 10 procent opgetekend. Ook de overname van Oriental Brewery en de verdere integratie van Grupo Modelo droegen bij tot de groeicijfers van AB AB InBev .

Bron: Express.be