Netflix aan kop in internetsector,koers bijna verviervoudigd

Het inmiddels ook in Nederland en België meer bekende Netflix voert in de internetsector qua koersrendement met afstand de sector aan. Over de afgelopen 12 maanden is het aandeel met ruim 395 procent gestegen. Hiermee is het aandeel van de tv-internetaanbieder praktisch het best presterende large cap aandeel van de Amerikaanse beurzen.

Internetbedrijven aflopend gesorteerd op rendement

Internetsector

Te zien is dat de rendementen van de internetsector, die bijna puur uit Amerikaanse bedrijven bestaat, enorm booming weer was. Opgemerkt dient te worden dat het Chinese Baidu , dat aan de NASDAQ beurs verhandeld wordt, hier ook als Amerikaans bedrijf vermeld staat.

Extreme (klassieke) waarderingen

Kijkende naar de Shiller PE’s (ook wel de CAPE) genoemd, dan zien we hier extreme waarderingen. De hier vermelde internetaandelen noteren met een gemiddelde Shiller PE van ruim 153. Dit komt er op neer dat momenteel 153 maal de gemiddelde winst per aandeel over de afgelopen 10 jaar nu per aandeel betaald wordt. Ook hier dient opgemerkt te worden dat deze waardering sec terugkijkend is en dus niet naar de toekomst kijkt. Veel van de verwachtingen van de beleggers zijn uiteraard op de toekomst gericht en die ziet er volgens de markt zeer rooskleurig uit.

Het gros van de beleggers lijkt er dan ook van overtuigd dat de relatief hoge waarderingen daarom dus gerechtvaardigd zijn met het oog op hogere kasstromen in de toekomst.

Daarnaast zien we ook dat de meeste internetbedrijven geen dividendbetalers zijn.