GDF Suez bevestigt interim-div. op 83 ct

De Franse energieproducent GDF Suez bevestigt haar interim-dividend op 83 cent per aandeel. De ex-dividenddatum is 25 september en het dividend wordt op 25 oktober uitgekeerd. De aandeelhouders kunnen tevens voor een dividend in aandelen kiezen waarbij de referentieprijs op 16,86 euro per aandeel ligt.

Zowel de Franse staat als de Belgische investeringsmaatschappij GBL kiezen beiden voor het dividend in aandelen.

Waarderingsmaatstaven GDF Suez

GDF <a href= Suez ' align=middle/>
GDF Suez
Het aandeel GDF Suez noteert op dit moment met een k/w van 12,16. De 5-jaars Shillers PE bedraagt 444,22. De gemiddelde koers/winst-verhouding van de energiesector bedraagt nu 8,51. Over het lopende boekjaar wordt voor volgend jaar een uit te keren totaaldividend van 1,50 euro verwacht. Het dividendrendement volgens deze verwachtingen dan uit op 8 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de sector ligt op 4,88 procent.

De verhouding van de beurskoers ten opzichte van de intrinsieke (boek)waarde ligt op 0,78 (met de boekwaarde berekend door het eigen vermogen per eind vorig jaar te delen door het aantal uitstaande aandelen). De sector wordt verhandeld op 1,48 maal haar boekwaarde.

Consensusverwachting resultaten 2012 GDF Suez

Over het dit jaar ligt de consensus van de omzet op 95,21 miljard euro. Voor dit jaar wordt onder aan de streep een nettoresultaat verwacht van 3,69 miljard euro. De algemene verwachting van het resultaat per aandeel ligt op 1,60 euro.

Adviezen analisten over GDF Suez

Het aandeel wordt door 28 analisten gevolgd (op fundamentele basis). Het gemiddelde koersdoel van de uitstaande adviezen bedraagt 21,97 euro. De prijs van het aandeel ligt zodoende 13 procent onder de fair value van de analisten. Om 12.26 noteert het aandeel 1,02 procent lager op 19,45 euro. Op basis van de huidige beurskoers ligt GDF Suez 's marktkapitalisatie rond de 4,38 miljard euro.