Boskalis wil Dockwise overnemen op 17,20 euro, analisten niet verrast

Baggeraar Boskalis wil met een bod van 17,20 euro per aandeel Dockwise in zijn geheel overnemen zo maakte het bedrijf deze morgen bekend. Het bod komt neer op 682 miljoen euro in totaal voor het bedrijf. Investeerder HAL (Holland Amerika Lijn) is grootaandeelhouder bij het bedrijf en heeft al ingestemd met het bod van Boskalis . HAL heeft 31,7 procent van de uitstaande aandelen van Dockwise in handen. Dockwise meldt op haar website dat ze het bod van Boskalis aan het bestuderen is.

Persbureau Dow Jones meldt dat analist Thijs Hollestelle geen tegenbod verwacht van een andere partij. Hollestelle verwacht dus dat het bod van Boskalis een grote kans van slagen heeft. Hij duidt op de verbreding in de diepte die Dockwise voor Boskalis zou kunnen wezen (Hollestelle heeft een koopadvies met een koersdoel van eerder 36 euro). Ook de analisten van Rabobank onderschrijven de goede match die de beide bedrijven kunnen zijn. Rabobank herziet momenteel haar advies en koersdoel. <a href='/aandeel/697-dockwise'> Dockwise </a> boot, transport <a href='/aandeel/697-dockwise'> Dockwise </a>
Groot transport door Dockwise

Beleggers Dockwise niet verwend

Lagere koers Dockwise katalysator voor bod

De analisten van SNS Securities zijn niet echt verrast door het bod en noemen het een rationele strategische zet van Boskalis . Maar ze hadden het niet op zo’n korte termijn verwacht. De koersdaling van het aandeel Dockwise zorgde er echter voor dat het bod er wel moest aan komen aldus SNS Securities. Het bod van 17,20 euro komt neer op een EV/ EBITDA ’2013 verhouding van 5,7 en dit is niet erg duur aldus de analisten.

Boskalis wil breder dienstpakket aanbieden