Topman Imtech hoopt op geen nieuwe tegenvallers, VEB sceptisch

De afgelopen weken wordt het aandeel Imtech behoorlijk op en neer gestuiterd door de vele geruchten. De laatste dagen stijgt de vrees dat de claimemissie van 500 miljoen euro niet voldoende zal zijn om alle gaten te dichten. De VEB stelt grote vragen rondom de bedrijfsvoering van het bedrijf en vooral over de juistheid van de jaarrekeningen. Niet alleen aan de jaarrekening over 2012 is er twijfel in de markt maar ook aan de voorafgaande jaarrekeningen.

VEB twijfelt aan de jaarrekening

Vorige week maakte Imtech bekend dat het nog eens 40 miljoen euro moet gaan afschrijven op haar activa. Dit kwam voor de markt totaal onverwacht en komt extra naast de forse afschrijvingen op de projecten in Duitsland en Polen. Errol Keyner van de VEB kan bijna niet geloven dat de laatste afschrijving geen betrekking zou hebben op eerdere jaren. Eind mei heeft accountant KPMG nog haar handtekening onder de jaarrekening van 2012 geplaatst.

Ceo- Imtech : hoop dat er geen nieuwe tegenvallers zijn

In verband met alle toestanden heeft de VEB inmiddels een actie opgestart om gedupeerde Imtech -beleggers te compenseren. Klikt u hier voor de Imtech -actie van de VEB .

Grafiek Imtech

koers <a href='/aandeel/292-imtech'> Imtech </a>, grafiek <a href='/aandeel/292-imtech'> Imtech </a>

De bovenstaande grafiek laat zien dat de koers van Imtech frontaal is ingeklapt. Het begon dit voorjaar met de downgrade van een analist van ABN AMRO die de beerput open deed. De koers van het aandeel noteert om 15.19 1,56 procent in de plus op 2,02 euro. Dit is vrijwel gelijk aan haar laagste koers in haar bestaan.