Analisten voorzien groeispurt voor Wirecard

Analisten hebben recent massaal hun taxaties verhoogd voor Wirecard , omdat de Duitse betalingsdienst volgens hen in de komende jaren door zijn goede positionering zal profiteren van de verschuiving richting online betalingen. Gemiddeld zien analisten zodoende nu voor de koers een opwaarts potentieel van ruim 18%.

De introductie door Apple van Apple Pay voor de nieuwe iPhones zal naar verwachting leiden tot een groeispurt van de Duitse betalingsdienst Wirecard . Doordat Apple namelijk heeft gekozen voor de NFC technologie zal dit voor een doorbraak hiervan zorgen en de industriestandaard worden, zo stelde Wirecard woensdag zelf in zijn kwartaalbericht.

Wirecard verwacht zodoende voor het komende jaar een significante stijging van de winst. Het bedrijfsresultaat zal naar verwachting groeien met minstens 20% tot 205-2225 miljoen euro. Voor het lopende jaar rekent het bedrijf op een verbetering van ten minste 35% tot 170-188 miljoen euro.

Koersdoel fors verhoogd

Barclays heeft zijn koersdoel voor Wirecard verhoogd met 33% tot 40 euro. Analist Gerardus Vos verwacht dat er in de jaren 2015 en 2016 sprake zal zijn van een versnelde groei van het bedrijfsresultaat. Het aandeel zal zich daarom volgens hem overduidelijk gaan ontwikkelen.

Voor dit jaar moet het aandeel volgens Vos aan de hoge verwachtingen voor de divisie van mobiele betalingen en de groei in Azië voldoen. De analist heeft zijn verwachtingen voor de winst per aandeel voor 2015 en 2016 verhoogd met 16% en 19%, terwijl het advies is gehandhaafd op ‘buy’.

Expansiestrategie zorgt voor momentum

Independent Research heeft zijn koersdoel voor Wirecard met 1 euro verhoogd tot 37 euro, waarbij het advies is blijven staan op ‘kaufen’. Analist Lars Lusebrink heeft zijn winstverwachting voor 2014 ongewijzigd gelaten, maar voor 2015 verhoogd.

De intact gebleven groeivooruitzichten, goede positionering in online betalingen en de ingezette expansiestrategie moeten voor een verder opwaarts momentum voor het aandeel creëren, aldus Lusebrink.

Opwaarts potentieel ruim 18%

Door de diverse koersdoelverhogingen bedraagt het gemiddeld koersdoel nu 36,80 euro, wat een verwacht rendement oplevert van 18,3%. Dit ligt echter wel onder de koersdoelen die recent zijn afgegeven, wat impliceert dat analisten vertrouwen hebben in de opwaartse bijstellingen van Wirecard .

Dit komt ook tot uitdrukking in de consensus. Er staan namelijk geen verkoopadviezen voor het aandeel uit, terwijl er 3 houd- en 12 koopadviezen zijn afgegeven.