Koersdoelen Starbucks massaal verhoogd

Analisten hebben de afgelopen dagen hun koersdoel voor Starbucks massaal verhoogd, nadat de Amerikaanse koffieketen onlangs bekendmaakte de winst te hebben zien stijgen dankzij een groei van het klantenbestand. Daarbij blijven velen van hen bij hun overwegend positieve adviezen voor het aandeel, waardoor de consensus ongekend positief is.

Starbucks maakte op 22 januari bekend dat over het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2014/2015 geprofiteerd is van een groei van het aantal klanten. In de drie maanden tot 28 december steeg het aantal bezoekers aan de filialen met 2%.

Daarnaast was er veel animo voor het loyaliteitenprogramma van Starbucks . In december verwelkomende het bedrijf 896.000 nieuwe leden, waardoor er hier inmiddels 9 miljoen aan meedoen.

Dit droeg er mede aan bij dat de nettowinst op jaarbasis steeg met 82% tot 983,1 miljoen dollar. De omzet nam op jaarbasis toe met 13% tot 4,8 miljard dollar, wat onder meer te danken was aan de volledige overname van dochterbedrijf Starbucks Japan. Starbucks rekent nu voor het gehele boekjaar op een omzetgroei van 16-18%.

Koersdoelverhogingen Starbucks

Zowel UBS als Argus Research Company hadden hun koersdoel voor Starbucks op 90 dollar staan, maar hebben dat nu opgetrokken naar 95 dollar en 99 dollar. Verder heeft RBC Capital Markets zijn koersdoel verhoogd van 88 dollar naar 94 dollar, terwijl Oppenheimer zijn koersdoel van 86 dollar naar 95 dollar heeft bijgesteld.

Al deze analisten hanteren daarbij voor Starbucks een koopadvies.

Consensus Starbucks

Voor het aandeel staan er momenteel louter koopadviezen uit, waardoor de consensus zeer positief is. Daarbij mag er gezien de koersdoelverhogingen gesproken worden over een goed momentum.

Door de koersdoelverhogingen bedraagt het gemiddeld koersdoel nu 91,50 euro. De koers is na de goede resultaten van Starbucks echter ook opgelopen, waardoor het verwacht rendement 4,2%. Veel koersdoelen liggen hier echter boven en impliceren eerder een opwaarts potentieel van ruim 7%.