AB InBev versterkt positie op Amerikaanse biermarkt

Drankengroep AB AB InBev neemt de microbrouwerij Elysian Brewing uit Seattle in de Amerikaanse staat Washington Over. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt. Door de overname krijgt AB AB InBev de opportuniteit om zijn positie op de snelgroeiende Amerikaanse markt van artisanaal bier verder te versterken.

Elysian Brewing is ongeveer twintig jaar operationeel en realiseert een productie van vijftigduizend vaten per jaar. AB AB InBev heeft de voorbije jaren met een aantal overnames stelselmatig zijn activiteiten op de Amerikaanse markt voor artisanaal bier verder uitgebreid.

In november vorig jaar werd ook de overname van 10 Barrel Brewing Company uit Bend in de staat Oregon, die een jaarproductie van ongeveer 40.000 vaten realiseert, gemeld.

Verwacht wordt dat de overname van Elysian Brewing tegen het einde van het eerste kwartaal zal kunnen worden afgerond. In de Verenigde Staten zijn ongeveer drieduizend microbrouwers actief. De sector heeft een waarde van 14 miljard dollar.

Bron: Express.be