Kendrion favoriet bij analisten

Uit onderzoek blijkt dat Kendrion door analisten als een van de best gewaardeerde aandelen van het Damrak wordt bevonden. De producent van elektromagnetische componenten heeft de omzet in 2014 fors zien toenemen en voorziet voor 2015 een verdere groei. Dit is echter ook terug te zien in de koers van het aandeel.

De Vereniging van Effectenbezitters ( VEB ) heeft een inventarisatie gedaan bij analisten over wat zij de meest gunstig gewaardeerde aandelen op het Damrak vinden. Hieruit komt naar voren dat Kendrion bovenaan staat, gevolgd door Aperam , TKH, Besi en USG People NV .

Omzetgroei

Kendrion maakte recent nog zijn resultaten over 2014 bekend. Het bedrijf zag de omzet vorig jaar toenemen met 21% tot 429 miljoen euro en stelt dat het op koers ligt om in 2015 een omzet te realiseren van 450-500 miljoen euro. Hierin zijn eventuele overnames niet in meegenomen.

Kendrion zag in alle kwartalen van 2014 de omzet groeien, terwijl ook de winstgevendheid toenam. Het bedrijf zag de winst stijgen met 41% tot 20,02 miljoen euro en heeft aangekondigd aandeelhouders een dividend uit te keren van €0,78 per aandeel. Over 2013 werd nog een dividend uitgekeerd van €0,55.

Solide cijfers

Analisten spreken dan ook van solide resultaten. Rabobank schrijft dat de autonome groei iets lager was dan verwacht, maar de nettowinst en schuld juist beter dan de eigen ramingen. Daarnaast wijst de bank op het verhoogde dividend en het optimisme van Kendrion over 2015. Rabobank ziet dan ook geen reden om Kendrion van zijn ‘conviction buy’ lijst te halen, waar het aandeel sinds 19 februari op staat.

Consensus Kendrion

Voor Kendrion staan er momenteel louter koopadviezen uit, 6 in totaal. Dit geeft nog maar eens aan dat analisten positief gestemd zijn over het bedrijf.

Gemiddeld hanteren deze analisten momenteel een koersdoel van 30,60 euro, wat een verwacht rendement oplevert van 11,5%. Verwacht mag worden dat analisten in de komende dagen hun taxaties opwaarts zullen bijstellen.