Rabobank houdt vertrouwen in Besi

Ondanks dat BE Semiconductor Industries (Besi) recent bekent maakte te rekenen op een verdere daling van de omzet en brutomarge, ziet Rabobank een goed moment voor beleggers om in het aandeel te stappen vanwege de recent gedaalde koers en de mogelijkheid dat de semiconductor op termijn zijn dividend gaat verhogen.

Besi presenteerde op 23 juli teleurstellende resultaten over het tweede kwartaal, waarin de omzet op jaarbasis 10% lager uitkwam op 104,3 miljoen euro en de winst daalde van 22,9 miljoen euro naar 15,5 miljoen euro. Daarbij kwam de brutomarge uiteindelijk uit op 47,9%

Volgens de semiconductor zijn het de verslechterde omstandigheden die debet zijn geweest aan de lagere resultaten, waarbij wordt gewezen op waarschuwingen van chipgiganten Intel en TSMC. Ook speelt China een rol door de afnemende economische groei van het land.

Positief over de toekomst

Als gevolg hiervan verwacht Besi dat er in het derde kwartaal een omzetdaling van 15-20% zal worden geboekt, terwijl de orderinstroom nu nog lastig is in te schatten. Verder zal de brutomarge naar verwachting dalen tot 45-47%.

Desondanks blijft het bedrijf vol vertrouwen over de toekomst en verwacht het te kunnen profiteren van de toenemende vraag naar kleinere maar krachtiger chips. Hiervoor zijn namelijk nieuwe assemblageapparatuur en oplossingen vereist, aldus Besi.

Desondanks waren beleggers teleurgesteld in de cijfers en verwachtingen van Besi, wat leidde tot een koersdaling voor het aandeel van ruim 14%.

Ideaal instapmoment voor beleggers

Rabobank stelde op 24 juli dat de recente koersval van Besi een goed instapmoment biedt, ook al was de omzetprognose lager dan voorzien. Dit omdat het dividendrendement volgens de analisten een goede bodem onder de aandelenprijs is.

Verder wordt er gewezen op de verbindingstechniek tcb (thermocompression bonding), dat volgens de analisten mogelijk in de toekomst een flinke winstaanjager kan worden voor het bedrijf.

Rabobank is al langer positief over Besi en wees er 22 juni, dus nog voor de tweedkwartaalcijfers, al op dat Besi goede vooruitzichten heeft om besparingen en margeverbeteringen te realiseren. Op deze manier verwachten de analisten dat het bedrijf ruimte voor zichzelf creëert om meer geldt aan aandeelhouders uit te keren.

Besi staat al langere tijd op de favorietenlijst van Rabobank en het advies luid dan ook ‘buy’, waarbij het koersdoel is vastgesteld op 32 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
redactie@analist.nl

Copyright Analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.