2 olieaandelen die volgens analisten direct gekocht moeten worden

De olieprijzen staan al enige tijd onder druk en daarmee moeten olie- en gasbeleggers een zeer lange termijnvisie hebben voor de sector om het mogelijke potentieel te zien. Analist.nl heeft een aantal recente adviezen voor aandelen in de sector nader bestudeerd en ziet 2 bedrijven die hier positief tussenuit springen.

Exxon Mobil op favorietenlijst

Ondanks dat de koers van de Amerikaanse oliemaatschappij Exxon Mobil recent onder de 80 dollar dook en daarmee het laagste niveau in 52 weken bereikte, herhaalden de analisten van Goldman Sachs onlangs hun ‘buy-advies’ en hebben het aandeel zelfs op hun ‘Conviction Buy List’ gezet.

De advisering kwam op hetzelfde moment dat Goldman Sachs voorzichtiger is geworden met zijn verwachtingen over de oliesector, wat aangeeft dat zij voor Exxon Mobil zeer positief gestemd zijn. Het keorsdoel is door de analisten vastgesteld op 95 dollar.

De consensus voor het aandeel is licht positief. Slechts 1 analist heeft momenteel een verkoopadvies uitstaan, tegenover 6 houd- en 3 koopadviezen. Met een gemiddeld koersdoel van 98,75 dollar zien analisten daarbij een opwaarts koerspotentieel van 22,8%.

De koers-winstverhouding van Exxon Mobil bedraagt 12,1 en het dividendrendement staat op 3,6%.

Schlumberger lijkt zekere koop

Het Amerikaanse Schlumberger lijkt een zekere koop, nadat twee analisten recent een positief advies voor het aandeel hebben afgegeven.

Wells Fargo verhoogde zijn advies van ‘market perform’ naar ‘outperform’, terwijl Société Générale zijn advies bijstelde van ‘hold’ naar ‘buy’. Volgens Wells Fargo ligt daarbij de fair value tussen 93-103 dollar. De koers van het aandeel staat momenteel op 82,90 dollar.

Een andere mening is S&P Capital IQ aangedaan. Zij herhaalden hun ‘hold-advies’ voor Schlumberger , terwijl het koersdoel werd verlaagd van 51 dollar naar 45 dollar.

Schlumberger staat op een koers-winstverhouding van 16,6, terwijl het dividendrendement 2,4% bedraagt.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
redactie@analist.nl

Copyright Analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.