Rabobank bezige bij met advieswijzigingen, o.a. Accell en Wessanen

De afgelopen dagen heeft Rabobank zijn taxaties voor een aantal Nederlandse aandelen bijgesteld. Zo zijn de analisten pessimistischer geworden over het potentieel op korte termijn van Wessanen , terwijl Arcadis volgens de marktvorsers last heeft van moeilijke marktomstandigheden. Voor Accell voorziet Rabobank ondertussen een goed tweede halfjaar, maar kan het bedrijf volgend jaar last krijgen van de sterke dollar.

Korte termijn weinig ruimte voor Wessanen

Op 28 juli heeft Rabobank zijn advies voor Wessanen verlaagd van ‘buy’ naar ‘hold’, terwijl het koersdoel is verhoogd van 6,40 euro naar 9,50 euro.

Ondanks dat de recent gepresenteerde cijfers in de ogen van de analisten perfect waren, mede dankzij het overgenomen Abafoods, zien zij op korte termijn weinig ruimte voor Wessanen om zijn winstmarges te verbeteren, behalve als er overnames worden gedaan. Rabobank denkt wel dat de groei in de tweede helft van 2015 sterk zal blijven.

Er staat momenteel 1 verkoopadvies uit voor Wessanen , tegenover 3 houd- en 3 koopadviezen, waarmee de consensus licht positief is.

Opvallend daarbij is dat het gemiddeld koersdoel van 7,49 euro impliceert dat analisten de koers van het aandeel te ver opgelopen vinden, aangezien die momenteel rond 8,95 euro staat. Recent afgegeven koersdoelen liggen echter rond de 9,50 euro, wat daarmee een verwacht opwaarts potentieel genereert van 6,1%.

Accell profiteert van vraag naar elektrische fietsen

Op 27 juli heeft Rabobank zijn koersdoel voor Accell verhoogd met 3 euro tot 19 euro, omdat de fietsenfabrikant nog altijd profiteert van de sterk stijgende vraag naar e-bikes. Waar de markt rekende op een stijging van de totale omzet over het eerste halfjaar met 8%, kwam deze uiteindelijk uit op 13%.

Wel heeft Rabobank zijn ‘hold-advies’ voor het aandeel herhaald, ondanks dat de analisten optimistisch zijn over de prestaties in het tweede halfjaar. Dit omdat zij verwachten dat Accell in 2016 meer last kan krijgen van de dure dollar.

Geen van de analisten heeft momenteel een verkoopadvies afgegeven voor het aandeel, terwijl er 2 houdadviezen en 1 koopadvies uitstaan.

Het gemiddeld koersdoel is 17,50 euro, wat een negatief verwacht rendement oplevert van 9,1%. Ook recent afgegeven koersdoelen impliceren dat analisten vinden dat de koers te ver is opgelopen.

Grondstofprijzen nekken Arcadis

Rabobank heeft op 27 juli zijn koersdoel voor Arcadis verlaagd van 31 euro naar 26,50 euro, terwijl het advies is blijven staan op ‘hold’.

De analisten stellen dat het ingenieursbureau last heeft van moeizame marktomstandigheden, die vooral gerelateerd zijn aan de lage grondstofprijzen. Zodoende heeft Rabobank zijn verwachtingen voor de terugkerende winst per aandeel van Arcadis verlaagd.

Voor Arcadis staan momenteel geen verkoopadviezen uit, terwijl er 1 houdadvies en 5 koopadviezen zijn afgegeven.

Gemiddeld rekenen analisten daarbij op een fors rendement voor het aandeel. Het gemiddeld koersdoel van 28,92 euro genereert een verwacht opwaarts potentieel van 21,4%.