UBS voegt biotechbedrijven toe aan favorietenlijst

Met de aanvang van het vierde kwartaal zullen veel beleggers een zucht van verlichting slaken. Het derde kwartaal was namelijk de slechtste periode sinds 2011. Ook de analisten van UBS kijken vooruit en hebben daarom een aantal wijzigingen aangebracht in hun Focus List, waarvan Eli Lilly en Gilead Sciences het meest aanspreken.

De UBS Equity Focus lijst heeft de markt in juli verslagen, maar na de recente uitverkoop juist veel slechter gepresteerd. De favorietenlijst is zeer cyclisch van opzet en herbergt veel bedrijven in de energiesector, waarmee de analisten inspelen vooral inspelen op de langere termijn.

De Zwitserse zakenbank is er van overtuigd dat de markten weer zullen herstellen en heeft om daarvan optimaal van te profiteren onder meer twee biotechnologiebedrijven toegevoegd, te weten Gilead Sciencesen Eli Lilly.

Gilead Sciences

Het Amerikaanse biotechnologiebedrijf zag volgens UBS over de afgelopen 12 maanden een solide groei van de omzet. Met een aantal goed verkopende medicijnen en een sterke pijplijn, zijn de analisten van mening dat Gilead Sciences een van de best presterende aandelen in de sector kan worden voor 2015 en 2016.

De consensus voor het aandeel is zeer positief. Slechts 1 analist heeft een verkoopadvies uitstaan, tegenover 2 houd- en 11 koopadviezen. Met een gemiddeld koersdoel van 122,19 dollar rekenen marktvorsers op een rendement van 18%.

Aandeelhouders ontvangen momenteel een dividendrendement van 1,75%, waarbij het aandeel wordt verhandelt op een koers-winstverhouding van 10,2.

Eli Lilly

UBS stelt dat Eli Lilly alles bevat om zijn inkomsten significant te laten groeien. Dit wordt vooral gedreven door nieuwe medicijnen voor kanker en diabetes, zeker omdat patent verlopen voor oude medicijnen inmiddels achter het bedrijf liggen.

Daarbij vindt de Zwitserse zakenbank dat het Amerikaanse biotechnologiebedrijf over een robuuste pijplijn beschikt, waarbij potentiële goedkeuringen voor nieuwe kanker-, artritis- en alzheimermedicijnen als katalysator kunnen dienen.

Aandeelhouders ontvangen momenteel een dividendrendement van 2,3%, terwijl de koers-winstverhouding 31,7 bedraagt.

ValueSpectrum News wire: +31 084-0032-842
news@valuespectrum.com

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.