Lovende reacties op cijfers Adidas

Adidas wist met zijn recente jaarcijfers zowel zijn eigen verwachtingen als die van de analisten te overtreffen. De Duitse sportartikelengigant verwacht daarnaast dat er in 2016 sprake zal zijn van een sterke groei, wat analisten heeft doen besluiten om hun taxaties voor het aandeel opwaarts bij te stellen.

Adidas presenteerde op 11 februari zijn voorlopige resultaten over 2015. De Duitse sportartikelenfabrikant zag de omzet op jaarbasis stijgen met 16% tot 16,9 miljard euro, waarbij de stijging gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten 10%.

Het afgelopen jaar heeft Adidas de strijd met grote concurrent Nike opgevoerd. Zo zijn de investeringen om de naamsbekendheid te verbeteren met meer dan 20% gestegen, waardoor de omzet vooral in Noord-Amerika en West-Europa versnelde. In de opkomende markten inclusief China kwam de omzetgroei uit op 10%.

De nettowinst uit continuerende activiteiten kwam uiteindelijk op jaarbasis 12% hoger uit op 720 miljoen euro. Daarbij wordt opgemerkt dat de nettowinst is geraakt bij goodwill verliezen van 34 miljoen euro gerelateerd aan activiteiten in Rusland en Latijns Amerika. Op 3 maart publiceert Adidas de definitieve resultaten over 2015.

Voor 2016 rekent Adidas op een sterke groei. Voor zowel de omzet als de operationele winst zal de groei in de dubbele cijfers terechtkomen, terwijl de winstmarge minstens stabiel zal blijven ten opzichte van 2015. Dit stabilisering zal komen door hogere kosten in Azië en een sterkere Amerikaanse dollar.

Taxatieverhogingen

S&P Capital heeft zijn advies voor Adidas verhoogd van ‘hold’ naar ‘buy’, waarbij het koersdoel is bijgesteld van 84 euro naar 95 euro. Analiste Caren Ngo Siew Teng stelt dat de voorlopige jaarcijfers de verwachtingen overtroffen en verwacht dat het hoge winstmomentum over 2015 zal leiden tot een positieve stemming in 2016.

De sportartikelenfabrikant heeft volgens de analisten van private bank Hauck & Aufhäuser 2015 sterk afgesloten en daarom het advies verhoogd met 2 euro tot 107 euro, waarbij het ‘buy-advies’ is gehandhaafd. De analisten van Warburg gaan hierin mee en hebben het koersdoel verhoogd met 5 euro tot 108 euro, waarbij het advies ‘buy’ luidt.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.