Geruchten Munich RE over overname Aegon al vanaf februari

De analisten van Credit Suisse schreven recentelijk in hun researchrapport dat de Duitse herverzekeraar Munich RE en de Amerikaanse herverzekeraar Reinsurance Group of America (RGA) mogelijke kopers zijn van Aegon -dochter Transamerica Reinsurance. Eind februari dit jaar staken soortgelijke geruchten al de kop op dat Munich RE Aegon zou willen overnemen, wat analisten toen onwaarschijnlijk achtte. Nu blijkt dus dat de interesse niet geheel uit de lucht was gegrepen.

Door onze redactie

Verkoop
De analisten van Credit Suisse schatten dat Transamerica tussen de1- en 1,2 miljard dollar waard is. Aegon wil een reorganisatie doorvoeren en daarin behoren volgens eigen zeggen niet de herverzekeringsactiviteiten tot de kernactiviteiten. In het rapport noemde Credit Suisse ook het Franse Scor en het Duitse Hannover Re als mogelijk geïnteresseerden. Deze partijen zouden met de aankoop een grotere aanwezigheid in de Verenigde Staten krijgen.

Geruchten
Eind februari ontstonden er geruchten uit Londen dat Munich RE interesse zou hebben in Aegon . Op Times Online viel te lezen dat de Duitse verzekeraar geïnteresseerd zou zijn in een overname van de Nederlandse verzekeraar. Vooralsnog heeft geen van de twee concerns commentaar gegeven op de geruchten.

Analisten twijfelden destijds over een eventuele overname. Zo heeft de Vereniging Aegon een aanzienlijk belang van 10% in het concern, waardoor het moeilijk wordt om over te nemen. De geruchten zijn daarnaast momenteel niet te staven en analisten gaan er daarom vanuit dat het geen fundering heeft. Daarnaast zouden er nogal wat haken en ogen aan de overname zitten door de staatssteun die Aegon heeft ontvangen.

Wel vonden de analisten het logisch als Munich RE interesse zou hebben in de Amerikaanse levensverzekeringsactiviteiten, waar Munich RE niet groot in is terwijl Aegon dat juist wel is.

Consensus
Op dit moment staan er voor het aandeel 13 koop-, 14 houd- en 4 verkoopadviezen uit, waardoor de consensus licht positief is. Het gemiddeld koersdoel bedraagt 6,42 euro, wat een verwacht rendement oplevert van ruim 35%.