Telecomsector investeerde vorig jaar 1,5 miljard euro

De gezamenlijke Belgische telecomsector heeft het voorbije jaar 1,49 miljard euro geïnvesteerd in nieuwe project. Dat betekent een daling met 140 miljoen euro tegenover het jaar voordien, toen echter het hoogste investeringsbedrag in vijf jaar tijd werd opgetekend. Dat heeft Platform Telecom Operators & Service Providers - dat alternatieve telecomoperatoren zoals Mobistar , Telenet of Base verenigt - gemeld.

Volgens technologiefederatie Agoria vertegenwoordigde marktleider Proximus ongeveer de helft van de investeringen. De alternatieve operatoren merken op dat een aantal elementen een negatieve impact hebben op de investeringen. Het Platform zegt de overheden op te roepen om deze drempels weg te werken, zodat de operatoren weer meer in België zouden investeren. Onder meer wordt gewezen op de strenge Brusselse stralingsnormen en de hoge belasting om masten en antennes. Tevens wordt gewag gemaakt van toegangsproblemen tot het historische vaste netwerk van Proximus .

Het Platform merkt op dat de telecomsector in België meer dan 23.000 werknemers telt en een jaaromzet realiseert van meer dan 11 miljard euro.

Bron: Express.be