ABN AMRO nomineert Tom de Swaan als nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen

ABN AMRO nomineert Tom de Swaan als nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen

ABN AMRO maakt vandaag bekend dat de Raad van Commissarissen van ABN AMRO de heer Tom de Swaan voor benoeming als commissaris zal voordragen voor een periode van vier jaar. Zodra de heer De Swaan door de  Algemene Vergadering is benoemd, zal de Raad Van Commissarissen hem aanstellen als voorzitter van de Raad van Commissarissen van ABN AMRO Group N.V. en van ABN AMRO Bank N.V. Deze benoeming is onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders.

De heer Steven ten Have, waarnemend voorzitter van de Raad van Commissarissen: "We zijn zeer verheugd met Tom de Swaan als nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen. Tom de Swaan voldoet aan de profielschets. Hij beschikt over uitgebreide kennis en ervaring als senior executive en niet-uitvoerend bestuurslid, in binnen- en buitenland, zowel in de financiële sector als daarbuiten."

Kees van Dijkhuizen, CEO ABN AMRO: "Met genoegen verwelkom ik Tom de Swaan als de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen. Ik verheug me erop met hem samen te werken."

Tom de Swaan heeft bij diverse financiële instellingen bestuursfuncties bekleed, waaronder ook bij toezichthouders. Zo was hij lid van de directie van De Nederlandsche Bank (1986-1998), lid van de Raad van Bestuur en CFO van ABN AMRO (1999-2006) en bestuursvoorzitter van Zurich Insurance Group (2013-2018). Hij kan daarnaast bogen op een uitgebreide portefeuille van zakelijke en non-profit-activiteiten, waaronder commissariaten bij GlaxoSmithKline , DSM , Ahold en Van Lanschot.

Een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders voor de benoeming van Tom de Swaan zal op korte termijn worden belegd. Zijn benoeming wordt gesteund door de NLFI, in overeenstemming met het recht van consultatie zoals vastgelegd in de relatieovereenkomst (Relationship Agreement) tussen NLFI en ABN AMRO. Tom de Swaan volgt Steven ten Have op, die sinds 5 februari 2018 optreedt als waarnemend voorzitter van de Raad van Commissarissen.

ABN AMRO Press Office
Jeroen van Maarschalkerweerd
Head of Media Relations & PR
pressrelations@nl.abnamro.com
+31 20 6288900
ABN AMRO Investor Relations
Dies Donker
Head of Investor Relations investorrelations@nl.abnamro.com
+31 20 6282282

 

 

Dit persbericht is gepubliceerd door ABN AMRO Group N.V. en bevat voorwetenschap in de zin van artikel 7, leden 1 tot en met 4, van de Verordening (EU) nr. 596/2014 (Verordening Marktmisbruik)

Bijlage