‘AB Inbev zet België op de internationale kaart’

Indien de Belgische regelgeving wordt gewijzigd, zal brouwer AB AB InBev mogelijk verplicht zijn om zijn productie te verhuizen of zijn activiteiten in te krimpen. Dat heeft Carlos Brito, chief executive van AB AB InBev , gezegd in een reactie op een nieuw fiscaal onderzoek tegen de brouwer.

Brito wijst erop dat de Belgische brouwerijen vooral voor het buitenland produceren en dan ook internationaal concurrentieel moet blijven. Indien die concurrentiepositie door een gewijzigde regelgeving wordt bedreigd, zal de brouwer volgens Brito dan ook mogelijk moeten verhuizen naar een andere locatie of terrein op de internationale markt moeten prijsgeven.

Bedrijven zoals AB AB InBev hebben volgens Brito nood aan stabiliteit, transparantie en zekerheid op langere termijn. Hij voegde er aan toe dat fiscale afspraken een onderdeel vormen van de normale economische activiteit. Tevens wees hij erop dat België op het gebied van werkgelegenheid, inkomsten en internationaal imago van AB AB InBev ook veel terugkrijgt.

Bron: Express.be