Scheepvaartgroep CMB keert geen dividend uit

De scheepvaartgroep Compagnie Maritime Belge ( CMB ) heeft het voorbije jaar een verlies geleden van 27,7 miljoen dollar. Het negatieve resultaat moet naar eigen zeggen exclusief worden toegeschreven aan dochterbedrijf Bocimar, gespecialiseerd in het vervoer van droge bulk.

Opgemerkt wordt dat de tarieven voor Bocimar zijn teruggevallen tot het laagste niveau sinds het midden van de jaren tachtig. Verder wordt gewag gemaakt van een vertraging van de groei in China en Zuidoost Azië, maar tevens wordt gewezen naar een enorme aanbod nieuwe schepen als gevolg van speculatieve bestellingen de voorbije jaren.

Die elementen hebben volgens de scheepvaartgroep geleid tot een drastische verstoring van het evenwicht tussen vraag en aanbod. Er wordt wel opgemerkt dat de verdere uitbreiding van de wereldwijde vloot voor droge bulk lijkt te vertragen.

De scheepvaartgroep zegt over het voorbije jaar echter geen dividend te zullen uitkeren. Het bedrijf wil naar eigen zeggen op reserves kunnen terugvallen om te kunnen inspelen op mogelijke aantrekkelijke investeringsopportuniteiten.

Bron: Express.be