Recalcio wil veranderingen bij Accentis

Recalcico Beheer B.V. (Recalcico) heeft in opdracht van diverse aandeelhouders, de afgelopen maanden tevergeefs overleg gevoerd met Accentis , genoteerd aan Euronext Brussel, om te komen tot wijzigingen in beleid en bestuur, die ervoor moeten zorgen dat de goede operationele prestaties van het bedrijf ook tot uitdrukking komen in de beurswaardering.

Nu dat niet tot een aanvaardbaar resultaat heeft geleid, zal zij op de agenda van de aandeelhoudersvergadering een aantal onderwerpen laten plaatsen, in de verwachting dat ook grootaandeelhouder Iep Invest (47,3%), het nut en de noodzaak van dergelijke beleidsveranderingen inziet.

De aandeelhouders willen onder meer een reverse split doorvoeren en een adequaat dividendbeleid laten formuleren, omdat dit serieuze lange-termijnbeleggers aantrekt. Ook vragen zij een transparantere verslaggeving, die een einde maakt aan speculaties over dreigende liquiditeitstekorten en kunstmatige waardeverminderingen op het onroerend goed.

Voorts stellen ze veranderingen in de samenstelling van het bestuur voor teneinde deze zowel formeel als feitelijk in overeenstemming te brengen met de bepalingen uit de Code-Daems.