Tessenderlo Group profiteert van gunstige omstandigheden agrarische markt

Het chemiebedrijf Tessenderlo Group heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 405,8 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 2,4 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Opgemerkt wordt dat de drie divisies van de groep allemaal een bijdrage hebben geleverd aan de omzetgroei.

De operationele winst steeg met 20,9 procent tot 46,2 miljoen euro. De sterke toename is vooral te danken aan de gunstige marktomstandigheden in de agrarische sector.

Verder werd bekend gemaakt dat chief financial officer Mel de Vogue het bedrijf verlaat en financieel directeur zal worden bij een andere Belgische industriële groep.

De Vogue, die ook samen met Luc Tack de functie van chief executive waarnam, was zes jaar in dienst van Tessenderlo Group. Hij zal begin mei als financieel directeur van het chemiebedrijf worden opgevolgd door Stefaan Haspeslagh, huidig voorzitter van de raad van bestuur. Haspeslagh blijft echter ook zijn huidige functie binnen de groep verder zetten.

Bron: Express.be