Renault-Dacia komt in Europa met een wagen van 5.000 euro

Renault werkt in de Indische stad Chennai aan een super low cost Dacia Logan, die vanaf eind september op de Indische wegen zal rijden. De auto gaat 4.000 euro kosten en zal in een later stadium ook in Europa worden gelanceerd zo meldt The Australian..

Dat heeft de voorzitter van Renault , de Frans-Braziliaanse-Libanees Carlos Ghosn, deze week aangekondigd. Ghosn heeft altijd grote ambities gehad op het vlak van supergoedkope wagens. In 2007, toen hij nog aan het hoofd van zusterfabrikant Nissan stond, wilde hij een auto ontwikkelen die niet meer dan 2.500 dollar zou kosten.

'Een concurrent in India werkt al aan een auto voor 2.500 dollar,” verklaarde Ghosn toen, verwijzend naar concurrent Tata Motors, wiens Tata Nano later zou floppen. “Die uitdaging neem ik heel serieus. Er wordt nu verondersteld dat autoconstructeurs geen geld kunnen verdienen met een wagen van 2.500 dollar, tot iemand er wel aan begint.” Dezelfde auto zou toen in Europa 5.100 euro hebben moeten kosten

Al deze berichten worden nu bevestigd. In La Dernière Heure bevestigt Renault -directie-assistente en communicatieverantwoordelijke Régine Bartholomé dat deze wagen in Europa rond de 5.000 euro gaat kosten en onder het merk Dacia zal worden verkocht.

De goedkoopste wagen die vandaag in België op de markt is, is de Logan 1.2 16 V, die 6.990 euro kost.

Bron: Express.be