Standard Investment neemt Micro Machining Group over van Aalberts Industries

De Micro Machining Group (MMG) bestaat uit de verspanende bedrijven Technology Twente (Hengelo) en Germefa (Alkmaar). Het bedrijf heeft twee vestigingen en circa 90 werknemers. Beide ondernemingen zijn gespecialiseerd in de productie van hoge-precisie onderdelen voor binnen- en buitenlandse cliënten uit verschillende sectoren, waaronder medisch, optisch, ruimte- en luchtvaart, automotive, defensie en semiconductor.

Volgens Roel Klein, algemeen directeur MMG, hebben Technology Twente en Germefa nationaal en internationaal een unieke positie: “Met onze hoogwaardige machines en gespecialiseerde en ervaren personeel zijn wij in staat om frees- en draaiwerkzaamheden uit te voeren met toleranties van enkele duizendsten van een millimeter. We beschikken daarbij over zeer veel specifieke materiaalkennis, in het bijzonder van titanium en speciale rvs-legeringen.”

De nieuwe eigenaar zal samen met het huidige management actief betrokken zijn bij de dagelijkse bedrijfsvoering. Cartoef van Panhuys, investment director Standard Investment: “Wij verwachten dat MMG op korte termijn zal profiteren van ons netwerk en de expertise en ervaring van onze mensen. Wij zullen ons concentreren op de verbetering van bedrijfsprocessen, nog stringentere kwaliteitscontrole en de optimalisatie van de marges. De fijnmechanicasector is daarbij zeer versnipperd en wij verwachten in de toekomst overnames te doen van bedrijven met aanpalende activiteiten. Hierdoor zullen we onze positie en slagkracht verder kunnen versterken.”

Aalberts Industries verkoopt de Micro Machining Group omdat deze activiteiten niet meer behoren tot de kernstrategie van de multinational. Hierdoor dreigde er op termijn onvoldoende investerings- en uitbreidingsmogelijkheden voor MMG, dat meer dan twintig jaar onderdeel was van Aalberts Industries. Er is bij zowel Technology Twente en Germefa sprake van een gezonde en winstgevende bedrijfsvoering.