Oekraïense economie met een kwart ingekrompen

De Oekraïense economie heeft het voorbije jaar een kwart van zijn waarde verloren. Dat heeft de Oekraïense premier Arseny Yatsenyuk in een vergadering met zijn regionale gouverneurs gezegd. Door de oorlog hebben volgens de premier honderden bedrijven de deuren moeten sluiten.

Anderzijds gaf Yatsenyuk aan dat de overheid erin geslaagd was om meer belastingen te innen dan het jaar voordien. Het land is er volgens de premier in geslaagd een reserve van 670 miljoen dollar op te bouwen. Het jaar voordien was er volgens hem amper sprake van 4.600 dollar.

De premier gaf verder aan dat de steun van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zal worden gebruikt voor het afbouwen van de externe schulden, terwijl de fiscale inkomsten zullen geïnvesteerd in landsverdediging en sociale maatregelen.,/p>

Het IMF heeft, gespreid over een periode van vier jaar, een hulpprogramma van 17,5 miljard dollar voor Oekraïne goedgekeurd. In ruil moet het land zware politieke, sociale en financiële hervormingen doorvoeren om nieuwe economische groei te realiseren en de levensstandaard van de bevolking te verbeteren.

Bron: Express.be