België heeft zijn concurrentiekracht versterkt

België heeft zijn internationale concurrentiekracht het voorbije jaar kunnen verbeteren. Dat heeft de krant De Tijd gemeld op basis van een rapport van het International Institute for Management Development (IMD) in Lausanne.

België staat nu in de rangschikking van de Zwitserse zakenschool op een 23ste plaats. Daarmee is het land vijf treden gestegen tegenover het jaar voordien. Dat zou vooral te danken zijn aan de versnelling van de economische groei en een toename van de investeringen.

Wel wordt opgemerkt dat de economische groei in belangrijke mate te danken was aan de voordelige wisselkoers van de euro en de lage prijzen op de oliemarkt. Die elementen vallen buiten de impact van het regeringsbeleid.

Nog werd vastgesteld dat België vooral vooruitgang boekt in de financiering van de pensioenen en de arbeidswetgeving. Op het gebied van telecomkosten en fiscaliteit scoort België echter beduidend minder goed.

In de rangschikking van de Zwitserse school staan de Verenigde Staten op de eerste plaats, gevolgd door Hongkong, Singapore, Zwitserland en Canada.

Bron: Express.be