BNY Newton tipt Japanse staatsleningen

Al zeven jaar is Paul Brain hoofd fixed income bij Newton, een boutique van BNY Mellon. Voor het eerst in al die jaren heeft hij nu Japanse staatsobligaties in portefeuille genomen. Tot nu toe zag hij er vanaf , onder meer vanwege de onaantrekkelijke relatieve waardering,

Paulbrain
Paul Brain
Bunds en Treasuries kregen de afgelopen jaren de voorkeur. Het credit risk bij Japanse staatsobligaties lag ook hoger en het schuldniveau in dat land is hoger dan in andere landen. Genoeg redenen om met een boog om Japans schuldpapier heen te lopen.

Maar dat alles veranderde in januari van dit jaar. Brain raakte opgewonden van de potentie die Japanse staatsobligaties in zich hadden, toen het rendement op Duitse Bunds afvlakte tot op Japans niveau. Tegelijkertijd verlaagde de Bank of Japan de rente tot in negatief territorium en ging langlopend schuldpapier opkopen. Dit veroorzaakte een lagere rente verderop de curve. Newton had blootstelling aan het langere eind van de curve en daar daalde de rente aanzienlijk (en de prijzen stegen). Die keuze betaalde zich uit.

Nog altijd is Newton onderwogen in Japans staatspapier, want volgens Brain faalt Abenomics in het bestrijden van de deflatie en de de moeilijke omstandigheden in het land. Ook al ontbreekt het aan een positieve strategische visie op deze asset class, dat neemt niet weg dat er tactisch positie gekozen kan worden als zich uitzonderlijke kansen voordoen.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.