ETF Securities: Upgrade Infrastructuur VS stimulans voor Amerikaanse economie

De infrastructuur in de VS is hard toe aan een upgrade. De staat waarin zij verkeert, loopt achter bij die van ontwikkelde economieën. Veel wegen, bruggen, luchthavens, waterwegen en openbaar vervoer zullen blijven verslechteren als nieuwe investeringen uitblijven, zegt Maxwell Gold, Director Investment Strategy van ETF Securities in zijn researchartikel ‘America’s infrastructure frustrations’.

De publieke uitgaven ter verbetering van de infrastructuur kunnen een essentiële bijdrage leveren aan het stimuleren van de Amerikaanse economie. Dat is vooral het geval nu de resultaten van de monetaire stimuleringsmaatregelen beperkt blijken. Door te investeren in infrastructuur stijgt de Amerikaanse import van en de vraag naar koper, staal, cement, aluminium en andere cyclische grondstoffen. Ook de Amerikaanse productie-, constructie- en materialensectoren, die de laatste tijd enigszins vertagen, zouden er flink van kunnen profiteren.

Daarnaast zou het ook de Amerikaanse arbeidsmarkt ten goede komen, niet alleen door het verbeteren van de arbeidsparticipatie - die al decennia achtereen daalt - maar ook door het creëren van nieuwe laaggeschoolde banen, die schaars zijn geworden als gevolg van automatisering en globalisering.

Na jaren van afnemende investeringen in de infrastructuur lijken economische en politieke belangen samen te vallen en een verhoging van de uitgaven aan infrastructuur te ondersteunen. Dit zou de Amerikaanse economische groei, die in de afgelopen kwartalen is achtergebleven op de potentiële groei op de lange termijn, een flinke boost kunnen geven.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.