Banksector laat nog verdere personeelsafbouw uitschijnen

De banksector verwacht ook de tweede helft van dit jaar een verdere personeelsafbouw. Dat blijkt volgens de krant De Tijd uit een rondvraag van consulent Ernst & Young (EY) bij zeventien Belgische banken. Uit de enquête bleek dat acht banken de tweede helft van dit jaar een personeelsdaling verwachten. Drie instellingen maakten zelfs gewag van een significante inkrimping.

Slechts één bank verwacht een significante stijging van het personeelsbestand. Acht andere instellingen maken gewag van een lichte stijging of een stabilisering. De voorbije acht jaar zijn in de Belgische bankensector al meer dan elfduizend banen verdwenen. Gemiddeld neemt de tewerkstelling in de sector jaarlijks met duizend arbeidsplaatsen af.

Er wordt echter op gewezen dat de banken met diverse uitdagingen worden geconfronteerd, waaronder rendabiliteitsproblemen, hogere kosten door onder meer de Europese stresstests en het online en mobiele bankieren. Bovendien zijn een aantal hoofdzetel-activiteiten naar het buitenland verdwenen.

Bron: Express.be