'Fed zal geld blijven drukken tot Hillary Clinton verkozen is'

De Amerikaanse Federal Reserve zal wellicht geld blijven drukken tot de volgende presidentsverkiezingen. Dat heeft Peter Thiel, mede-oprichter van technologiebedrijven zoals Paypal en eBay en de eerste externe investeerder van Facebook , in een interview met de conservatieve nieuwssite The Blaze, gezegd.

Hilaryclinton

Vooral democtraten bij Fed

Thiel merkt op dat de Federal Reserve grotendeels is samengesteld uit democratische gouverneurs, die volgens hem alles in het werk zullen stellen om Hillary Clinton over twee jaar aan een overwinning in de presidentsverkiezingen te helpen. Maar ook indien die strategie zou slagen, zal Clinton volgens Thiel slechts een president van één termijn blijven.

“Het zal immers niet houdbaar zijn om het huidige financieel beleid nog langer vol te houden,” geeft Thiel aan. “De problemen zullen onherroepelijk aan de oppervlakte komen. Dat is meteen ook het enige lichtpunt. Er zal immers eindelijk duidelijkheid zijn.”

Grote problemen volgende president

Eigenlijk zou volgens Thiel niemand happig mogen zijn om de volgende president van de Verenigde Staten te worden, want die persoon zal volgens hem met onoverkomelijke economische problemen dienen af te rekenen. Het is volgens Thiel trouwens onbegrijpelijk dat de Federal Reserve al zes jaar onophoudelijk geld blijft drukken, maar dat systeem kan volgens hem niet eindeloos worden doorgezet.

“Het Amerikaanse financiële systeem dreigt te imploderen,” aldus Peter Thiel. “De Amerikaanse maatschappij kent een trage, maar constante verarming. Er is een intrestvoet van 0 procent, terwijl een jaarlijkse inflatie van 2 procent wordt geregistreerd. Over een periode van zes jaar is daarmee 12 procent van het geld van de Amerikanen geconfisqueerd."

"In Cyprus werd beslist om met één maatregel onmiddellijk 10 procent van het vermogen te confisceren, maar in de Verenigde Staten wordt hetzelfde effect - alleen gespreid over een langere periode - bereikt. Wanneer de inflatie nog een lichte versnelling kent, dreigt de Amerikaanse bevolking echter zware pijn te zullen voelen.”

Bron: Express.be