Londense beurs maakt directe investeringen in yuan mogelijk

Op de London Stock Exchange Group (LSE) is door de China Construction Bank International (CCBI), de twee grootste bank van China, een fonds geïntroduceerd dat rechtstreekse investeringen in de Chinese munt yuan toelaat. De notering van het fonds moet de positie van Londen op de internationale financiële markt naar eigen zeggen verder versterken zo meldt Russia Today.

Door het fonds, dat ook wordt ondersteund door de Britse bank HSBC Holdings en de Duitse Commerzbank, hoeven geïnteresseerde partijen niet langer een tussenpersoon in te schakelen, maar kunnen rechtstreekse investeringen in de Chinese economie worden gerealiseerd.

Er wordt op gewezen dat Londen de eerste Europese markt is die zich voor de Chinese yuan open stelt. China probeert al sinds het begin van dit decennium de yuan op de internationale financiële markt te promoten als een alternatief voor de Amerikaanse dollar.

Vorig jaar opende de Bank of China een aantal nieuwe diensten in Londen en Frankfurt. Groot-Brittannië werd eerder deze maand ook stichtend lid van de Asia Development Bank, die China als drijvende kracht heeft.

Bron: Express.be