BNY Newton: Renteverhoging VS loopt uit op anti-climax

De Fed kan dit jaar één of twee renteverhogingen doorvoeren, maar een normalisatie van de rentetarieven zit er echt niet in, stelt Suzanne Hutchins van Real Return Team van Newton, een onderdeel van BNY Mellon. Normalisatie houdt een rentetarief rond de 3% of 4% in.

Suzannehitchins
Suzanne Hitchins

Een minder grote rentestap dan de markt inprijst kan gepaard gaan met een periode van zwakte voor de dollar. Het opveren van de olieprijs en sommige opkomende markten zal echter geen standhouden, omdat het meer een reflectie is van die dollarzwakte en niet van fundamentele verbeteringen.

De visie van het team op Amerikaans staatspapier is positief. Treasuries bieden relatief meer waarde ten opzichte van andere kernlanden. Onlangs vond een ’back-up’ in yields en een wijziging in de correlatie met de aandelen- en schuldmarkten plaats. Het Real Return Team vreest dat de markt zijn eigen conclusies al heeft getrokken over een eerste rentestap en dat dit leidt tot de uitverkoop van treasuries.

Het team heeft zijn blootstelling tactisch teruggeschroefd in afwachting van de verdere ontwikkelingen. Volgens Hutchins is de strategie momenteel even defensief als in 2008.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
redactie@analist.nl

Copyright Analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.