ETF Securities raadt diversificatie via goud en smallcaps aan

Edithsouthammakosane
Edith Southammakosane

Brexit, Amerikaanse presidentsverkiezingen, de Fed die het verhogen van de rente voor zich uitschuift, de ECB die blijft doorgaan met stimuleren en China dat moeite heeft met te voldoen aan de groeiverwachtingen; 2016 is tot nu toe zonder meer een uitdagend jaar voor beleggers. Nieuws en geruchten dicteren marktbewegingen over de hele linie.

In deze volatiele omgeving geven beleggers op de korte termijn de voorkeur aan tactische beleggingen wanneer zij gedwongen worden hun allocatiestrategie te herzien.

Edith Southammakosane, Multi Asset Strategist bij ETF Securities laat in een nieuwe Asset Allocation Research, de beste en slechtst presterende assets in verschillende scenario’s zien. Ze kijkt ook naar hoe deze assets in een portfolio gebruikt kunnen worden als bescherming tegen onzekerheid of om er een outperformance mee te realiseren.

  • Goud en edelmetalen blijven de beste assets als onzekerheid de markten in zijn greep houdtt, zoals is aangetoond tijdens de financiële crisis en ook nu weer met de keuze van het VK om de EU te verlaten.
  • Aanhoudende lage inflatie, vertragende industriële productie en recessie zijn scenario’s die beleggers moeten meenemen in hun volgende allocatiebeslissingen.
  • Robuuste aandelen verdienen de voorkeur ter bescherming van de portfolio tegen een neerwaarts risico in een periode van vertragende industriële productie.
  • Small cap-beleggingen verbeteren het rendement van een standaard portfolio (40% obligaties en 60% aandelen) met 35% in een periode waarin wereldwijde leading indicators stijgen.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.be B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.