Experts blijven somber in enquete Corné van Zeijl

Cornevanzeijl
Corné van Zeijl

De somberheid van de experts van afgelopen maand hebben we niet in de koersen teruggezien. Sterker nog februari was een prachtige beursmaand. De AEX steeg met bijna 4%. Dat kwam natuurlijk vooral door het bod op Unilever . Deze AEX -reus steeg met 19,3%. De mediaan, de middelste waarneming, was slechts 1,1%. Maar aangezien de onderliggende factoren, zoals politieke onzekerheid, verwachte rentestijging en de waardering van aandelen niet veranderd zijn, blijft men somber voor de beurs. Niet zo erg als vorige maand, maar het is wel duidelijk somber.

Dat is goed in de grafiek te zien. Een expert omschreef het mooi als een adrenaline beurs. En op adrenaline kan je best nog een tijdje doorgaan, ook al ben je doodop.

Beleggen2017

Ook voor de langere termijn blijft men somber. En om dezelfde fundamentele reden.

Beleggennederland

Slechte aandelenkeuzes

De aandelenkeuzes waren niet best. Bijna alle top aandelen bleven achter bij de AEX . Maar ook aan de flopperskant was het simpelweg slecht. Arcelor Mittal en Heineken scoorden allebei prima, terwijl de experts toch dachten dat het niet zo’n beste maand voor deze aandelen zou worden. In februari gingen de toppers met slechts 1,9% omhoog, maar stegen de floppers 4,8%. Een long/short fonds zou dus 2,9% hebben verloren. De IEX lezers lieten deze maand de experts ver achter zich. Hun fictieve long/short fonds scoorde wel een plus, 2,2% om precies te zien.

Aexbeleggen

KPN en Ahold topper, Arcelor weer de grote flopper

Voor de komende maand houdt men vast aan veilige namen als KPN en Ahold Delhaize. Een logische keuze als je somber over de beurs bent. Galapagos is een opmerkelijke binnenkomer in de topperslijst. En ook Royal Dutch Shell zien we niet zo vaak bij de toppers staan.

Bij de floppers staat weer Arcelor Mittal fier bovenaan. Let wel vorige maand was de koersstijging 15,6%. Een ook Altice staat weer bij de floppers. Unilever en Boskalis complementeren de lijst. De stijging van Unilever vindt men wat overdreven en dus is dit een logische plaats voor dit aandeel.

Aex2017

Deze maand deden er 63 experts aan de enquête mee.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.