Belg blijft grote klant voor Spaans vastgoed

Het voorbije jaar hebben Belgen in Spanje 3.507 woningen gekocht. Dat is weliswaar een lichte daling tegenover het jaar voordien, toen 3.804 transacties werden afgesloten, maar toch blijft België een belangrijke klant voor Spaans vastgoed. Dat blijkt uit een rapport van de Consejo General del Notariado, de vereniging van Spaanse notarissen.

In totaal werden vorig jaar 72.637 Spaanse woningen aan buitenlandse eigenaars verkocht. De grootste groep klanten is afkomstig uit Groot-Brittannië, gevolgd door Frankrijk. Tegenover de statistieken van het jaar voordien wordt Rusland op de derde plaats echter verdrongen door België.

Immospecialist Azull, marktleider in de verkoop van Spaanse woningen in België, stelt dat Belgische beleggers vooral geïnteresseerd zijn in vastgoed aan de Costa del Sol en in de provincie Andalusië, gevolgd door de Costa Blanca en de Costa Brava. De kostprijs van het Spaanse vastgoed is sinds het dieptepunt van de financiële crisis nochtans opnieuw al gevoelig gestegen.

Bron: Express.be