Tesla Motors wordt niet door analisten getipt

De koers van het aandeel Tesla Motors lijkt nu te hoog te zijn. De meeste analisten noemen het aandeel Tesla Motors op dit niveau momenteel overgewaardeerd. Het aandeel wordt momenteel door 13 analisten geanalyseerd. De adviezen voor het aandeel bestaan uit: 5 keer verkoop, 4 keer houd en geen koopadviezen. Het gemiddelde van de uitstaande koersdoelen voor het aandeel staat op 298,5 dollar. Dit is circa 13 procent minder dan de huidige koers van 309,16 dollar.

Veel diversiteit waarderingen Tesla Motors

historische koersen

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 19,6 miljard dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2017 toen de omzet 11,76 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Tesla Motors in beeld plus taxaties 2018

financiele analyse

De meeste analisten gaan voor 2018 uit van een nettoverlies van 1,16 miljard dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een verlies per aandeel van 6,72 dollar. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor -46,01.

Dividendbetalingen over dit jaar worden door de analisten niet verwacht. Het gemiddelde dividendrendement van de automobielproducenten ligt op een nihile 1 procent.

Meest recente koersdoelen rond de 360 dollar

De laatste 3 adviezen voor de automobielproducent zijn afkomstig van Independent Research, Nomura Securities en ABN AMRO

Tesla Motors's beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 49,95 miljard .

Historische koersen Tesla Motors afgelopen 10 jaar

financiele analyse teslamotors

Het aandeel sloot donderdag op 309,16 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.