Analisten: Fuchs Petrolub op stoom voor recordomzet, outperformer in oliesector

Het aandeel behoort vanaf begin dit jaar door de forse winst van 16 procent één van de beste aandelen van de olie- en gasbedrijven. Het doorsnee aandeel uit de olie- en gassector leverde de dit jaar een verlies op van 6 procent. Overige lucratieve aandelen in de sector waren o.a. Motor Oil Hellas, OMV en Repsol . Bij de sectorverliezers horen o.a. CGG Veritas , Bourbon en Trevi Fin Industriale .

Momentum olie- en gassector

fundmantele data Gemiddeld wordt voor een aandeel nu 28 maal de winst per aandeel betaald. De sector noteert op 3,59 maal de boekwaarde per aandeel. Sinds 2012 heeft de sector ruim -3 procent verlies en sinds 2007 13 procent winst.

Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De omzet van Fuchs Petrolub over dit jaar komt uit op 2,37 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. De omzet zou volgens de verwachtingen van de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is licht meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 2,27 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Fuchs Petrolub in beeld plus taxaties 2016

beurskoers

De analisten anticiperen voor 2016 op een recordnettowinst van 268 miljoen euro. Over dit jaar koerst het bedrijf volgens de analisten af op een winst per aandeel van 1,93 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 24,04 uit.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,93 cent. Fuchs Petrolub 's dividendrendement komt hiermee uit op 2 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de olie- en gasbedrijven ligt op een relatief royale 2,32 procent.

Meest recente koersdoelen rond de 46 euro

Het aandeel Fuchs Petrolub wordt door 0 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Voor het aandeel hebben wij nog geen koersdoelen.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Fuchs Petrolub 's marktkapitalisatie 3,22 miljard euro.

Historische koersen Fuchs Petrolub

beurskoers fuchspetrolubHet aandeel sloot vrijdag op 46,39 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.