Dollar General start met discounter Popshelf

Het Amerikaanse Dollar General wil via haar nieuwe winkelketen Popshelf nog meer gaan richten op lagere retailsegment. Bij Popshelf kosten de producten maximaal 5 dollar. Het bedrijf uit Goodlettsville (Tennessee) zegt dat het zich vooral op vrouwen wil gaan richten en op huishoudens met inkomens tussen de 50.000 en de 125.000 dollar.

Het bedrijf wil via Popshelf vooral cosmetica, gezondheidsproducten en huishoudelijke producten verkopen. De afgelopen jaren was het bedrijf in staat om meer producten met de hogere marges zoals decoratie en cosmetica te verkopen zo meldde de Wall Street Journal.

Ontwikkelingen Amerikaanse verkopen detailhandel



De Popshelf winkel worden met 3.000 vierkante meter groter dan de Dollar General winkels. Per eind 2021 wil het bedrijf op 30 locaties actief zijn het met nieuwe concept. In augustus publiceerde het bedrijf beter dan verwachte resultaten over het tweede kwartaal. Tevens wil het bedrijf haar inkoop van aandelen gaan opschroeven.

De omzet van Dollar General over dit jaar komt uit op 33,21 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is fors meer dan de omzet over 2019 toen het concern 27,75 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Dollar General in beeld plus taxaties 2020

fundamenteel onderzoek

De meeste analisten gaan voor 2020 uit van een nettowinst van 2,54 miljard dollar. Over dit jaar ligt de consensus van Dollar General's resultaat per aandeel op een winst van 10,19 dollar. De koers/winstverhouding komt hiermee op 21,48 te liggen.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1,44 dollar. Dollar General's dividendrendement komt hiermee uit op 0,66 procent. Het doorsnee dividend van de algemene detailhandelsbedrijven ligt op een schamele 0,29 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Dollar General's marktkapitalisatie 56,8 miljard dollar. Het aandeel Dollar General bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf oktober vorig jaar staat het aandeel Dollar General maar liefst 37 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 125 en de 219 dollar.

Historische beurskoersen Dollar General

fundamenteel onderzoek dollargeneral

Klikt u hier voor dividend aandeel Dollar General. Het aandeel sloot maandag op 218,88 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.