Een zakelijke rekening voor freelancers en/of zzp'ers: dat werkt fijn!

Niet meer alles door elkaar zien lopen, meer professionaliteit uitstralen en een overzichtelijk beeld van uitgaven en inkomsten: dat zijn kort samengavet de voordelen van een zakelijke rekening voor zzp'ers dan wel freelancers. Heb jij deze nog niet, tik dan even de zoekterm zakelijkbankieren.nl zzp rekening in en je ziet direct welke bank het beste bij je onderneming past.

Zeeën van tijd

Als zelfstandige wil je niet te veel werkuren kwijt zijn aan rand- en bijzaken. Hoewel de omzet belangrijk is, is het vervelend als je de helft van de tijd bezig bent met cijfertjes, bonnetjes, facturen, wanbetalers en andere administratieve en financiële rompslomp. Je wilt immers bezig zijn met je product of dienst en hier alle liefde en aandacht in stoppen. Het openen van een zakelijke bankrekening is een kleine investering in veel tijd.

Rekening op naam van je bedrijf

Je investeert met het openen van zo'n zakelijke rekening ook in andere voordelen, zoals een meer professionele uitstraling richting je afnemers. Voor hen voelt het betrouwbaar als ze hun bedragen storten op een rekening die bij een bedrijf in plaats van een persoon hoort, en die naam ook draagt. Ga maar na: zelf voldoe je ook liever een factuur van De Loodgieter dan van een willekeurige persoonlijke naam.

Privé en werk scheiden

Een aparte zakelijke rekening zorgt ervoor dat je privé-geldstromen gescheiden blijven van die van je bedrijf. Het is niet wenselijk dat je van de omzet snoept als die voor nieuwe investeringen of inkoop bedoeld is. Een automatisch afschrijving van een leverancier die niet lukt omdat je in de stad te zwierig met je pinpas hebt lopen zwaaien, dat komt niet bepaald efficiënt over. Bovendien heb je tijdens het gebruiken van je privérekening geen 'last' van werk gerelateerde cijfers. En andersom.

Aanbiedingen en leningen

Banken bieden niet zelden kortingen, acties en voordelen voor degenen die een nieuwe zakelijke rekening openen, soms in combinatie met handige boekhoudprogramma's. Dat maakt zo'n rekening extra aantrekkelijk. Ook omdat het verkrijgen van een zakelijke lening vergemakkelijkt wordt. Of je die krijgt, hangt af van de cijfers die je kunt overleggen.

Snellere boekhouding

Zakelijke rekeningen zijn erop ingericht om snel een overzicht te hebben van hoe de onderneming reilt en zeilt, ook je boekhouder zal je aanmoedigen om er een te openen. Om bovenstaande redenen, én omdat hij of zij er zelf ook makkelijker mee uit de voeten kan. Zo kost de boekhouding minder uren en dat zie je weer terug in je uitgaven. Kortom: een zakelijke rekening, dat werkt fijn!