Met deze drie tips kies jij de beste bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Een veelvoorkomende denkfout van ondernemers is dat ze aan een particuliere aansprakelijk­heids­verzekering genoeg hebben. Dit is niet zo: als ondernemer heb je een speciale aan­sprakelijk­heidsverzekering voor bedrijven nodig. Gelukkig is er de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zzp waarmee je gedekt bent voor financiële risico’s die kunnen ontstaan tijdens jouw werkzaamheden. Maar waar moet je precies op letten bij het uitzoeken van een goede bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering? Wij geven je hier drie handige tips!

1. Vergelijk verschillende verzekeraars

Als zelfstandig ondernemer kan het voorkomen dat je tijdens het werk schade aanricht aan de eigendommen van een klant. Met een goede bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ben je beschermd tegen torenhoge kosten bij schade aan anderen. Met een verzekering van een gerenommeerde verzekeringsmaatschappij als Unive voorkom dus je dat de onderneming in de financiële problemen komt of zelfs failliet gaat! Het kan lonen om het aanbod van verschillende verzekeraars te vergelijken, om zo de meest voordelige verzekeraar te vinden.

2. Zorg voor een veilige werkplek

Een ongeluk zit echt in een klein hoekje. Het is dan ook belangrijk dat de werkplek van de onderneming veilig en overzichtelijk is. Een verzekeraar zal het bedrijf namelijk geen verzekering geven wanneer jouw bedrijfspand niet voldoet aan alle veiligheidseisen. Ben je van plan om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, let er dan dus goed op dat je een veilige bedrijfsruimte hebt gecreëerd, zowel voor jezelf als voor de werknemers. Ben je niet zeker van alle voorwaarden voor een veilige werkplek? Schakel dan een expert in die samen met jou alles naloopt. Mocht je iets aan moeten passen, dan kun je dit gelijk regelen.

3. Kijk naar aanvullende dekking

Niet alles valt onder de dekking van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, dus voor sommige schade is extra dekking nodig. Dit is bijvoorbeeld het geval bij zuivere ver­mo­gens­schade, een vorm van financiële schade die ontstaat wanneer een ander bedrijf door jouw toedoen omzet misloopt. Daarnaast schade aan spullen die bijvoorbeeld opgeslagen staan in het bedrijfspand zijn niet gedekt, of schade aan het bedrijfspand zelf. Je kunt hier aanvullende verzekeringen voor afsluiten, zoals een opstalverzekering en een inventarisverzekering. Op die manier weet je zeker dat alle belangrijke aspecten van het bedrijf goed verzekerd zijn.

Extra tip: lees de polisvoorwaarden van de verzekeraar altijd goed door, zodat je precies weet wat er wel en niet valt onder de dekking van de polis. Zo loop je geen risico om met torenhoge kosten opgezadeld te worden wanneer er onverhoopt eens iets misgaat in jouw onderneming.