PGIM Fixed Income benoemt Diane L. Parker tot hoofd Diversity, Equity & Inclusion

PGIM Fixed Income heeft Diane L. Parker benoemd tot hoofd Diversity, Equity & Inclusion (DEI). Parker trad op 6 september in dienst bij de asset manager in deze nieuw gecreëerde rol. Ze rapporteert aan John Vibert, president bij PGIM Fixed Income. Met een beheerd vermogen van $790 miljard is PGIM Fixed Income een van de grootste obligatiemanagers ter wereld.

Parker wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van een DEI-strategie specifiek voor PGIM Fixed Income en haar 998 werknemers verspreid over de hele wereld. Ze zal met behulp van het senior leadership team de organisatie adviseren over best-in-class DEI-praktijken. Daarnaast zal ze samenwerken met PGIM's Office of DEI - onder leiding van Kathryn Sayko - en Prudential's Inclusive Solutions groep - onder leiding van Lata Reddy - om te kapitaliseren op de strategische initiatieven en diverse talent sourcing programma's die PGIM en Prudential hebben opgezet om gelijkheid en inclusiviteit te bevorderen.

"Wij streven binnen PGIM Fixed Income naar een veilige en inclusieve werkomgeving, waarin wederzijds respect, intellectuele eerlijkheid, transparantie en teamwork centraal staan. Het aantrekken van Diane benadrukt eens te meer onze toewijding om onze culturele ambities waar te maken", aldus Vibert. "Ik heb er het volste vertrouwen in dat Diane's creatieve en kritische denkvermogen, in combinatie met haar bewezen vermogen om DEI-programma's te ontwerpen, te beïnvloeden en uit te voeren, een enorme aanwinst zal zijn voor de medewerkers van PGIM Fixed Income en voor onze klanten."

Parker komt over van Meredith Corporation, waar ze een senior DEI-functie bekleedde. Daarvoor werkte ze twee decennia bij Associated Press, waar ze strategische DEI-initiatieven ontwikkelde, waaronder een wereldwijd programma voor leiderschapsontwikkeling en het AP Diversity and Inclusion Education Program dat wereldwijde trainingssessies over diversiteit, gelijkheid en inclusiviteit omvatte over onderwerpen als onbewuste vooroordelen, stereotypen en culturele verschillen over de grenzen heen.