Warburg Research ziet kansen voor duurzame energieaandelen

Duurzame energie wordt steeds belangrijker en mede daarom heeft Warburg Research onlangs een aantal bedrijven in deze sector onder de loep genomen. Zo zien de analisten kansen voor onder meer windturbineproducent Nordex SE en zonnepanelenfabrikant SolarWorld, mede omdat onzekerheden rondom nieuwe energiewetgevingen in het komende jaar zullen afnemen en de orderportefeuilles oplopen.

Sterke orderportefeuille

Warburg Research heeft het advies voor Nordex SE verhoogd van ‘hold’ naar ‘buy’. De analisten verwachten voor de fabrikant van windturbines een sterke orderintake in het eerste en tweede kwartaal. Daarbij zijn de prestaties van het bedrijf in 2014 goed voorspelbaar door de hoge orderportefeuille en zijn de huidige vooruitzichten volgens de marktvorsers conservatief.

Tot slot verwachten de analisten dat de onzekerheden rondom de gewijzigde duurzame energiewetgeving zullen afnemen. Wel is het koersdoel door de analisten gehandhaafd op 12 euro.

Afname onzekerheid door verkoop divisie

Voor Gea Group ziet Warburg Research ook voldoende kansen na de verkoop van de warmtewisselaardivisie. De verkoopprijs is hoger dan waar de analisten op hadden gerekend, terwijl de afstoting ook de onzekerheid rondom de technische groep doet afnemen.

Verder stellen de analisten dat de verkoop een ondersteuning moet zijn voor de koers, die recent is gedaald na de voorlopige omzet en orderinname over het eerste kwartaal. Warburg Research hanteert voor Gea Group een ‘buy-advies’ met een koersdoel van 37 euro.

Focus op operationele ommekeer

Na de succesvolle financiële herstructurering van SolarWorld stelt Warburg Research vast dat operationele ommekeer de focus heeft. Dalende rente over de schuldvermindering moet volgens de analisten in het komende jaar resulteren in een positieve cashflow.

Daarnaast heeft de samenwerking met Qatar Solar opwaarts potentieel voor het bedrijf. Mede daarom blijft Warburg bij zijn ‘buy-advies’ voor SolarWorld, waarbij het koersdoel is vastgesteld op 21 euro.

Verkoopadvies opgeheven

Voor SMA Solar Technology heeft Warburg Research het advies verhoogd van ‘sell’ naar ‘hold’, waarbij het koersdoel is vastgesteld op 31 euro. Na een koersdaling van meer dan een derde over de afgelopen weken heeft het aandeel zijn koersdoel bereikt, aldus de analisten.

Tot slot wijst Warburg Research op de samenwerking met Danfoss, de overname van Zeversolar en de geplande kostenbesparingen, die volgens hen allemaal positieve ontwikkelingen zijn. Wel waarschuwen de analisten dat het bedrijf nog een lange weg te gaan heeft.