7 CFD Handel Tips om te winnen met contracten in 2018

Het is de laatste tijd steeds bekender aan het worden, de handel op het gebied van contracten op de CFD markt. Nu is dit een zeer goede ontwikkeling, door het rentebeleid is het voor veel mensen niet meer een optie om alleen maar te sparen. Door te kiezen voor CFD handel kunnen zij op een makkelijke manier toch nog aan kapitaal komen. Het is niet zo handig om gelijk in het diepe te springen, in dit artikel zullen we jou dan ook tips laten zien die je kunt gebruiken voor de handel in contacten bij een CFD trader.

Bewaar belangrijk kapitaal

Aandelenbeleggen

Veel mensen gaan zonder enige plan aan de slag op de CFD markt. Dit kunnen wij ten zeerste afraden, het is namelijk zo dat dit nu eenmaal niet echt winstgevend zal zijn. Een veel betere techniek is om te beginnen met PPC, dit staat voor Preserve Precious Capital. Dit idee is bedacht door Marcel Link, veel mensen gebruiken het. Hij stelde dat het helemaal niet het doel was om zoveel mogelijk geld te verdienen, hij stelde juist dat je moet proberen om geen geld te verliezen. Elke dollar is namelijk heilig en als je ervoor strijdt dan kan je deze bewaren. Het doel is dus om jouw verliezen altijd weer tot een minimum te beperken. wanneer je te veel risico gaat nemen dan zal alles al heel snel fout kunnen gaan als een trade niet zo uitloopt als gehoopt.

Zoek voor een ‘egde’

Het is bij een CFD trader echt zo dat er een hoop mensen zijn die op je geld uitzijn. Dit laat dan ook wel zien dat het een markt is waar het recht van de sterkste ten alle tijden geld. Je moet dan ook slim en soepel zijn op de markt, het is nooit een goed idee om gelijk open kaart te spelen met iedereen. Door hard te werken en om altijd gericht te blijven op jouw sterktes en zwaktes maak je veel meer kans om een goede handelaar te worden.

Hoe kan je dit dan doen:

 • Maak een eigen management plan
 • Zorg ervoor dat jouw techniek helemaal on point is
 • Train jouw focus op een bepaalde taak
 • Lees het nieuws van de financiële dagbladen
 • Zorg ervoor dat je altijd vooruit blijft gaan
 • Blijf je competitie altijd weer een stapje voor.

  Beheers je CFD hefboom

  Als een CFD trader zal je te maken krijgen met zeer hoge hefbomen. Het is belangrijk om hier niet al te veel naar te kijken. Ze zijn natuurlijk ontzettend belangrijk en winstgevend als ze hoog zijn, echter is het niet een goed idee om een zo hoog mogelijke hefboom uit te zoeken. Wanneer je dit doet dan wordt het risico wat je loopt ook in een keer een stuk hoger dan normaal gesproken. Door jouw CFD hefboom te beheersen kan je een veel betere positie innemen tijdens het handelen, zonder dat je te veel risico op je neemt.

  Gebruik regelmatig CFD stops

  Dit is ook iets waar veel traders in de fout gaan. Zij denken dat ze altijd maar gewoon door kunnen handelen en dat zij geen stops hoeven te gebruiken. Ze denken dat ze wel op tijd zijn om hun verlies te nemen. Dit is natuurlijk niet, gebruik dan ook zeker de stops als je een succesvolle CFD trader wilt worden. Door de stops op een goede manier toe te passen kan je jouw verliezen tot een minimum beperken, als het fout gaat dan is het een stuk eenvoudiger om de handdoek in de ring te gooien.

  Stel realistische doelen

  Het is altijd een goed idee om een realistisch doel te stellen voor bij de handel in CFD’s. Dit is echter nog altijd iets waar niet zoveel aandacht aan wordt geschonken. Het is een goed doel als je het kunt definiëren en als je het af kunt strepen. Een doel als ‘ik wil rijk worden’ is geen doel want dit is niet specifiek genoeg. Dit lijkt eerder op een soort wens. Weet dus wat je wilt, wat je valkuilen zijn en wat je moet doen om jouw doel op een succesvolle manier te behalen. Door je kop naar beneden te houden en door elke dag weer de dingen te doen die nodig zijn ligt het doel zo binnen handbereik.

  Schrijf in een CFD dagboek

  Als je een goede CFD trader wilt worden is het een uitstekend idee om een CFD dagboek bij te houden. In dit dagboek houd je de trades bij die je hebt gemaakt en die je graag nog een keer zou willen maken. Dit dagboek geeft meer inzage in jouw handelswijze en het laat je zien hoeveel stappen je nog verwijderd bent tot het behalen van jouw doel. Tevens kan je er mee zien wat voor soort foute trades je hebt gemaakt in het verleden, hier kan je vervolgens weer jouw voordeel uit halen door te leren. Fouten maken doet iedereen, echter gaat lang niet iedereen aan de slag om ook iets uit zijn of haar fouten te halen. Maak hier dan ook zeker gebruik van als je succesvol wilt worden.

  Stel een plan op

  Als laatste is het handig om een plan op te stellen. Dit hangt eigenlijk een beetje samen met het stellen van een bepaald doel. Door een plan op te stellen en door te kijken naar alle stappen die je in een bepaalde periode nog zal moeten maken kan ook jij veel meer controle krijgen op jouw handelspositie. De handel op de CFD markt is hard maar het is altijd leuk om je een weg te banen door deze markt, wanneer het dan eindelijk lukt dan zal het zeker zijn waar je op gehoopt had. Door deze tips te volgen kan iedereen een betere grip krijgen op zijn of haar positie en op de portfolio die hoort bij deze positie. Het beginnen als CFD trader is nog nooit zo makkelijk, leerzaam en eenvoudig geweest als vandaag de dag.