Pictet haalt €700 miljoen op voor eerste vastgoedfonds en rondt twee transacties af

Pictet Alternative Advisors SA (PAA), dochtermaatschappij van Pictet Group voor alternatieve beleggingen, heeft zijn eerste direct-vastgoedfonds Elevation I gesloten. Het fonds werd gesloten toen het de harde limiet van €700 miljoen bereikte en overschreed zijn initiële doel van €400 miljoen ruimschoots.

Het fonds richt zich op belangrijke steden in Duitsland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Scandinavische landen. Het streeft naar een verbeterde duurzaamheid van de aangekochte activa door bij het volledige beleggingsproces bedrijfseigen technische tools te gebruiken.

De beleggers bestaan voor ongeveer twee derde uit vermogende particulieren en voor een derde uit instellingen waaronder Europese en Aziatische verzekeraars en pensioenfondsen.

In Madrid kocht Elevation I een gebouw voor gemengd gebruik aan de Castellana, een van de A-locaties in de stad; het fonds beoogt de ecologische voetafdruk te verbeteren en het vervolgens te verhuren.

In Londen kocht het fonds drie ‘last-mile'-logistiekcentra als onderdeel van een strategie om in heel Londen een portefeuille aan soortgelijke hubs op te bouwen. Zsolt Kohalmi, Global Head of Real Estate en co-ceo van Pictet Alternative Advisors: “Wij waarderen de sterke ondersteuning van onze institutionele en particuliere beleggingspartners. De wereld van vastgoedbeleggingen is volop in beweging door veranderingen in technologie, duurzaamheidsdoelstellingen en ‘hotelisering’ van vastgoed, en dit biedt actieve beheerders de komende jaren kansen om waarde toe te voegen. “Bij Pictet geloven wij sterk in de groei van niet-beursgenoteerde activa en wij zullen onze beleggingsactiviteiten op dit terrein aanzienlijk uitbreiden.”

Elevation I wordt beheerd door een team van 14 leden en geleid door Zsolt Kohalmi. Kohalmi heeft meer dan 20 jaar ervaring en sloot in zijn loopbaan transacties met een waarde van 20 miljard dollar.

Het fonds wordt ondersteund door lokale landmanagers voor vastgoed in vijf kantoren in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zweden, Spanje, Luxemburg en Zwitserland.

“Het is zeker een concurrentievoordeel dat wij naast onze eigen capaciteit het netwerk van Pictet kunnen benutten om interessante kansen te benutten en transacties uit te voeren waar beleggers anders moeilijk toegang toe zouden hebben”, voegt Charlie Baigler, Head of Acquisitions van Pictet, toe.