LiteBit als eerste Nederlandse cryptopartij geregistreerd bij Franse toezichthouder

LiteBit staat als eerste Nederlandse cryptopartij geregistreerd bij de Franse toezichthouder Autorité des Marchés Financiers (AMF). De broker is daarmee het 15e cryptoplatform dat een DASP-goedkeuring (Digital Asset Service Provider) heeft gekregen van de Franse toezichthouder. De registratie is de tweede Europese registratie voor LiteBit. In november 2020 kreeg de Rotterdamse broker al een registratie toegekend van De Nederlandsche Bank. LiteBit, die twee jaar op rij tijdens de CashCow Awards werd uitgeroepen tot beste cryptobroker, is trots op haar registratie en steunt de Franse initiatieven die de markt transparanter maken.

Met de op 11 mei verworven registratie bewijst LiteBit de veiligheid voor haar gebruikers en die van de sector in het algemeen serieus te nemen. Volgens de Franse Pacte wet, die in 2019 is ingevoerd, zijn ondernemingen die cryptoservices verlenen verplicht zich te registreren bij de AMF om actief te mogen zijn op de Franse markt. Het verkrijgen van een DASP-status vereist onder meer de naleving van regels gericht op het tegengaan van witwassen en terrorismefinanciering en een toetsing van het bestuur van een onderneming.

Blij met wettelijk kader

De registratie geeft een wettelijk kader aan cryptocurrency-gerelateerde activiteiten in Frankrijk en werkt daarmee in het voordeel van de cryptomarkt. Ook Olivier van Duijn, CEO bij LiteBit, ziet het als een positieve ontwikkeling: "We zijn ontzettend trots dat we als eerste Nederlandse partij voldoen aan de eisen van AMF en een registratie toegekend hebben gekregen. En dat slechts een paar maanden na onze registratie in Nederland bij DNB. Twee stappen die onze toewijding aantonen om van ons platform een veilige en betrouwbare handelsomgeving te maken, in naleving van alle cryptowetten en -voorschriften."

Grootste in Europa

LiteBit heeft in de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in vertrouwen en veiligheid en heeft al jaren een beleid om witwassen en financiering van terrorisme te voorkomen. De Franse registratie en vereisten passen goed bij de kernstrategie van LiteBit. De cryptobroker heeft de ambitie om de grootste te worden in Europa. Naast de registraties in Nederland en Frankrijk, werkt LiteBit ook aan een registratie en licentie in onder meer Oostenrijk en Duitsland.