TNO-onderzoek toont effectiviteit corona kanon aan

Het Scalene Hypercharge Corona Canon (Shycocan) kan effectief ingezet worden bij het neutraliseren van Covid-19 en andere corona virussen. Uit onderzoek van TNO [1] blijkt dat het corona kanon het SARS COV-2 virus op roestvrijstalen oppervlakten in ruimtes binnen vijftien minuten met 94,9 procent vermindert.

Eerder onderzocht het Nederlandse wetenschappelijk instituut testen in laboratoria in India en Mexico waaruit bleek dat het systeem surrogaat virussen van SARS COV-2, zoals het Avian virus en andere coronavirussen, in gesloten ruimtes binnen vijf tot vijftien minuten met 99,7% reduceert. Scalene Europe wil het apparaat dan ook gaan leveren aan scholen, kantoren, kerken, horeca, winkels, sportscholen, zorgcentra, ziekenhuizen en andere gebouwen om te helpen die coronavrij te houden.

,,TNO heeft in het laboratorium laten zien dat de Shycocan helpt het coronavirus onschadelijk te maken. Daarmee draagt het bij aan het reduceren van het risico op infectie”, stelt TNO.

Het corona kanon ziet eruit als een wandlamp. Het apparaat creëert via een bombardement van fotonen een negatief geladen elektronenwolk. Die deeltjes hechten zich aan de positief geladen spikes van het coronavirus. Daardoor wordt het virus geneutraliseerd en kan het geen menselijke cellen meer binnendringen.

De Shycocan is ontwikkeld in India. Wereldwijd zijn er al 70.000 apparaten geïnstalleerd, vaak onder namen als ‘coronaguard’ of ‘elektron kanon’. Scalene Europe wil het apparaat nu ook introduceren op de Europese markt. In Nederland werken enkele scholen, kappers en een begrafenisonderneming al met het systeem.

Volgens CEO Anton Jongbloed van Scalene Europe kan de Shycocan helpen om gebouwen, bedrijven en instellingen coronavrij te houden. ,,Je bevestigt het aan een muur en een kwartier is de ruimte grotendeels virusvrij en dat blijft zo”, stelt hij.

Hij benadrukt dat het geen luchtreinigingssysteem of medisch toestel is. Er wordt ook geen ozon geproduceerd. Ook is het geen vervanger voor de coronamaatregelen. ,,Het is een hulpmiddel bij het uitroeien van het virus. SARS COV-2 en andere voor de mens gevaarlijke virussen zullen blijven opdoemen, steeds in verschillende mutaties. We moeten waarschijnlijk jarenlang doorgaan met vaccineren en het treffen van maatregelen. Dit toestel is uitermate geschikt om ruimtes af te schermen van corona. Daarom zijn we blij dat TNO het antivirale effect van de Shycocan met succes heeft aangetoond”, aldus Jongbloed.