Delhaize Groep persmededeling - Delhaize Groep publiceert jaarverslag en duurzaamheidsverslag 2015

Brussel, België, 18 april 2016 - Delhaize Groep kondigt de publicatie van haar jaarverslag 2015 en haar duurzaamheidsverslag 2015 aan. De verslagen zijn online beschikbaar op https://annualreport.delhaizegroup.com/ en op https://sustainabilityreport.delhaizegroup.com/ .

Het jaarverslag 2015 van Delhaize Groep gaat in op de belangrijkste verwezenlijkingen van de Groep tijdens het voorbije jaar en de nadruk ligt daarbij op klantgerichtheid. Het verslag bevat de volgende hoofdstukken:

  • financiële kerncijfers en een interview met Mats Jansson, Voorzitter van de Raad van Bestuur, en Frans Muller, Voorzitter van het Executief Comité en Chief Executive Officer;
  • een overzicht van het Strategisch Kader van de Groep;
  • een hoofdstuk over de prestaties waarin zowel die de activiteiten van Delhaize Groep wereldwijd als de details van iedere operationele onderneming aan bod komen;
  • corporate governance, inclusief het vergoedingsverslag;
  • jaarrekening en toelichtingen.

"Ons jaarverslag beschrijft onze sterke prestaties in 2015 en focust op de onaflatende inspanningen die wij leveren om erover te waken dat zij in het middelpunt blijven van alles wat we ondernemen", aldus Frans Muller, Voorzitter van het Executief Comité en Chief Executive Officer van Delhaize Groep.

Uit het duurzaamheidsverslag 2015 blijkt dat wij vooruitgang boeken richting "Supergood", de ambitie van de Groep om in al haar markten tegen 2020 toonaangevend te zijn op het vlak van duurzaamheid. In het verslag gaan wij in op de hoogtepunten van het programma en op de vooruitgang ten opzichte van de doelstellingen over 10 jaar die voor iedere operationele onderneming van de Groep in het kader van ons "Supergood" doel werden vooropgesteld. Zes case studies illustreren specifieke projecten en verwezenlijkingen in de zeven landen waarin de onderneming actief is.

"Onze financiële resultaten zijn onlosmakelijk verbonden met onze duurzaamheidsdoelstellingen", stelde de heer Muller. "Deze inspanningen dragen rechtstreeks bij tot een efficiëntere onderneming."

Een van de punten waarop wij bijzonder trots zijn, is het werk dat de Groep levert op het gebied van duurzame visvangst. "Eind 2015 was 87 procent van de verkoop van visproducten van ons huismerk - vers, diepgevroren en in blik - afkomstig van duurzame bronnen," aldus nog de heer Muller.

Enkele van de verwezenlijkingen in 2015 op het vlak van duurzaamheid waren:

Onafhankelijke erkenning
· Opname in de Dow Jones Sustainability World en Dow Jones Sustainability Europe Indexen

Duurzame producten
· 87 procent van de verkoop van visproducten van ons huismerk is afkomstig van duurzame bronnen;
· toename met 40 procent van de verkoop van bioproducten sinds 2014;
· 100 procent van de palmolie die gebruikt wordt in huismerkproducten wordt gedekt door een RSPO (Roundtable on Sustainable Palm Oil) certificering.

Afvalvermindering
· 60 procent van de totale afval wordt gerecycleerd (niet gestort, noch verbrand).

Klimaatactie
· daling van de CO 2 -uitstoot met 13 procent per verkoopsgebied sinds 2008;
· 74 winkels met koolstofarme koelsystemen.

Strijd tegen honger
· 51 procent van de winkels en stapelplaatsen schenken geregeld onverkochte voedingswaren aan lokale liefdadigheidsorganisaties.

Gezondheid en welzijn
· 37 procent van de huismerkproducten verkocht bij Delhaize America wonnen minstens één Guiding Star;
· 141 welzijnsevents voor medewerkers doorheen de Groep.

Diversiteit en inclusie
· Delhaize America scoort voor het vijfde jaar op een rij 100 procent op de "Human Rights Campaign's Corporate Equality Index".

Marc Croonen, Chief Human Resources Officer en Executive VP of Sustainability van Delhaize Groep, zegt dat uit het verslag 2015 blijkt dat er wezenlijke vooruitgang werd geboekt. "Wij zijn fier op wat wij de voorbije vijf jaar verwezenlijkt hebben op onze weg naar Supergood," aldus de heer Croonen.
"Medewerkers doorheen de onderneming werken, samen met partners binnen de lokale gemeenschappen op drie continenten, samen om onze activiteiten stap voor stap duurzamer te maken."

Lees het volledige jaarverslag 2015 en duurzaamheidsverslag 2015 hier online:

https://annualreport.delhaizegroup.com/  

https://sustainabilityreport.delhaizegroup.com/

Vragen in verband met duurzaamheid bij Delhaize Groep kunnen gestuurd worden naar sustainability@delhaizegroup.com .

» Contacten

Investor Relations: + 32 2 412 2151                              
Media Relations: + 32 2 412 8669

Pdf-versieThis announcement is distributed by NASDAQ OMX Corporate Solutions on behalf of NASDAQ OMX Corporate Solutions clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.

Source: Delhaize Group via GlobeNewswire

HUG#2004387