DNCA Finance lanceert een nieuw SRI-fonds dat belegt in Chinese aandelen

DNCA Finance kondigt de lancering aan van een nieuw fonds, DNCA Invest Sustainable China Equity, dat belegt in Chinese kwalitatieve groeibedrijven die redelijk gewaardeerd zijn en voldoen aan ESG-criteria. Dit fonds wordt beheerd in teamverband, gezamenlijk door Zhang Zhang en Yingying Wu, onder toezicht van Matthieu Belondrade.

WAAROM CHINA?

Op veertig jaar tijd is China toegetreden tot het clubje van economieën waar je niet omheen kan. Het land heeft een rijk en krachtig ecosysteem van internationale bedrijven uitgebouwd.Chinese aandelen zijn onmisbaar geworden binnen de activa-allocatie, vooral omdat de kapitaalmarkten openstaan voor buitenlandse beleggers. De tweede grootste economie ter wereld draagt momenteel voor één derde bij tot de wereldwijde bbp-groei. De Chinese financiële markten zijn de op één na grootste beurs ter wereld, en blijven snel groeien onder impuls van nieuwe bedrijven die naar de beurs komen en een centrale rol spelen binnen de nieuwe economie. Zo zullen er de komende jaren ongeveer dertig 'unicorns' naar de beurs komen. De gezamenlijke waarde van deze bedrijven komt in de buurt van de 500 miljard USD.

Eric Franc licht toe: 'Vandaag vinden we het een must om verder te kijken dan Europa, en om te profiteren van de kansen die zich aandienen in China. Bovendien hebben we sinds de komst van de beheerders van Ostrum de nodige kennis en middelen in huis om deze markt te bespelen.'

Yingying Wu en Zhang Zhang, de beheerders van het fonds, stellen het als volgt: 'Chinese aandelen zijn een must geworden in de activa-allocatie. China staat immers voortaan in het epicentrum van de trends die de wereld waarin we leven vorm geven. DNCA Invest Sustainable China Equity wil de beleggingskansen identificeren en grijpen waarin het beheerteam het meeste potentieel ziet. Deze groeien snel en zijn erg innovatief.'

HET FONDS DNCA INVEST SUSTAINABLE CHINA EQUITY

Dit fonds, dat actief beheerd wordt op basis van fundamentals en een 'long only' overtuiging in combinatie met een ESG-benadering, belegt in Chinese kwalitatieve groeibedrijven ('Quality GARP') met een aanzienlijke flexibiliteit inzake beurskapitalisaties en sectoren.

Op digitaal vlak is China het meest geavanceerde land ter wereld, aangezien meer dan 30% van de kleinhandel al online verloopt, en 80% van de bevolking gebruik maakt van digitale betalingen. Die trend is nog versneld door de Covid-19 situatie, en zal niet gauw verdwijnen in de toekomst. In de Chinese economie spelen belangrijke evoluties zoals digitalisering, consumptie en de vergrijzing een belangrijke rol. De gemene deler is de voortdurende zoektocht naar innovatie in producten en diensten. Het fonds wil beleggers de kans geven om in te spelen op al deze groeikansen.

Het fonds kan eveneens beleggen in niet-Chinese bedrijven, die in China een groot deel van hun winst boeken, of waarvoor China een aanzienlijke groeimarkt is. (10% maximaal) zoals bijvoorbeeld de luxesectoren.

De effectenselectie richt zich op een beperkt aantal emittenten. De analyse van ESG-criteria staat eveneens centraal in het beleggingsproces.

DE BEHEERDERS:

ZHANG ZHANG, CFA:

Senior beheerder/analist gespecialiseerd in de Aziatische aandelenmarkten. Zij maakt deel uit van het Beleggingscomité Asian Equity. Medebeheerder van het fonds

ZhangZhang begon haar carrière in 2009 en heeft meer dan tien jaar ervaring (C.S.C, Comgest, HMG Finance, Conseil Plus Gestion, Ostrum AM, DNCA Finance). Zhang behaalde eveneens een master in vermogensbeheer aan de Université de Paris Dauphine. Zij is eveneens CFA Charterholder.

YINGYING WU, CFA:

Senior beheerder/analist – Medebeheerder van het fonds

Yingying begon haar carrière in het domein van de Europese aandelen bij BNP Paribas Asset Management in Parijs, waar zij medebeheerder was van wereldwijde mandaten en een emerging Aziëfonds. In april 2015 stapte zij over naar het beheerteam groeiaandelen van DNCA Finance. Yingying Wu behaalde een diploma aan de HEC, is CFA Charterholder en behaalde een licentie journalistiek aan de Universiteit van de Communicatie in China (Peking).

MATTHIEU BELONDRADE, CFA:

Beheerder/analist - Hoofd van het team Emerging Markets

Matthieu begon zijn carrière in 1998 en heeft meer dan twintig jaar ervaring in vermogensbeheer (State Street Global Advisors, Crédit Lyonnais, CA Indosuez, CDC IXIS AM, Ostrum AM, DNCA Finance). Sinds 2006 legt hij zich uitsluitend toe op het beheer van portefeuilles in groeilandenaandelen in alle geografische regio's. Matthieu is houder van een DEA Financiën aan de Université Panthéon-Assas (Paris II). Hij is eveneens CFA Charterholder.

Factsheet van het fonds DNCA Invest Sustainable China Equity
- Oprichtingsdatum: 28 december 2020
- ISIN-code (Deelbewijs A): LU2254337632
- Minimale belegging: 0 EUR
- Minimale beleggingshorizon: 5 jaar
- Frequentie van de berekening van de NIW: Dagelijks
- Indices: MSCI China 10/40 (BBG Ticker: MN40CNE) Index
- Valuta: Euro