UBS AM's China fixed income fonds passeert grens van 2 miljard dollar

Het Chinese obligatiefonds van vermogensbeheerder UBS Asset Management heeft de grens gepasseerd van 2 miljard Amerikaanse dollar aan vermogen onder beheer. De instroom in het fonds onderstreept dat beleggers zich sinds begin 2021 steeds meer richten op de Aziatische, en met name de Chinese obligatiesector, aldus UBS AM.

Opvallend is dat het fonds begin dit jaar over de grens van 1 miljard dollar ging en nu al de twee miljard passeert. In maart behaalde het fonds tevens een 4-sterrenrating van Morningstar.

Het UBS (Lux) Bond SICAV - China Fixed Income (RMB) biedt directe toegang tot binnenlandse Chinese obligaties en was het eerste in Luxemburg geregistreerde fonds dat voor 100% in renminbi werd uitgedrukt. Het is een actief beheerd fonds qua looptijd en selectie. De portefeuille omvat hoogwaardige en liquide obligaties, voornamelijk uitgegeven door de Chinese overheid, beleidsbanken en door bedrijven.

Hayden Briscoe, Head Asian Fixed Income, Global Emerging Markets & Asia Pacific bij UBS AM: “UBS Asset Management is voor veel klanten al langer de benchmark als het gaat om beleggen in opkomende markten, met name in Azië en China. Deze mijlpaal bevestigt dit des te meer. Vooral de Chinese obligatiemarkt stelt beleggers in staat een hoger rendement te behalen. Dankzij China’s flexibele economische beleid kan het land aanzienlijk blijven doorgroeien.”

Boudewijn Kostelijk, Head of Wholesale Benelux bij UBS AM voegt toe: “UBS AM heeft altijd geloofd in het potentieel en de kansen die de Chinese markt biedt. Na ons leiderschap op de Chinese aandelenmarkten te hebben verankerd, wordt ook onze kennis over de obligatiemarkt in het land gezien als een benchmark. Aangezien de beleggingscategorie profiteert van het economische beleid en rentetarieven die hoger zijn dan die van andere grote wereldmarkten.”