T. Rowe Price: Beleggers te gretig in overstap van groei- naar waardeaandelen

De markten zien er op dit moment ongelooflijk complex uit. Vanuit een fundamenteel perspectief zullen de economische en bedrijfsgegevens op korte tot middellange termijn zeer sterk zijn. Maar vanuit een waarderingsperspectief zijn de beleggingsmogelijkheden afgenomen door de enorme hoeveelheid geld die op de markten is gekomen en op zoek is naar rendement, meent Scott Berg, portfolio manager Global Growth Equity Fund van T. Rowe Price.

Aan de oppervlakte voelt de volatiliteit hoog aan, onder andere door de rotatie van groei-naar waardeaandelen dit jaar. Hoewel er op dit moment veel bullish meningen worden verkondigd over de vooruitzichten voor een waardecyclus op lange termijn, meent Berg dat de vooruitzichten op basis van beleggingsstijl nu veel neutraler zijn geworden, wat zich weer prima leent voor een gediversifieerde aandelenselectie.

Markt blijft impact Covid op consument onderschatten

De grootste overweging van Berg op sectorniveau is in duurzame consumptiegoederen. Volgens hem is er binnen deze sector een enorme verandering aan de gang als gevolg van het coronavirus en dat heeft geleid tot een scherp onderscheid tussen winnaars en verliezers. Covid-19 heeft jaren van waardestijgingen in e-commerceaandelen naar voren getrokken en Berg is belegd in aandelen die inspelen op deze trend, die volgens hem structureel is.

Met name omdat een aantal groeibedrijven medio 2021 wellicht geen snelle groei zal laten zien (in vergelijking met hun uitstekende en door Covid beïnvloede resultaten van medio 2020), meent hij dat de beleggingskansen in deze sector juist toenemen. Berg meent dat de markt nog steeds het ingrijpende effect van de pandemie op de consument en zijn behoefte aan een concurrerend en gedifferentieerd product, in combinatie met een onderscheidende digitale aanwezigheid onderschat. Dit perspectief bepaalt waarom hij in een groot aantal aandelen in de duurzame consumptiegoederensector is belegd.

Techreuzen nog altijd aantrekkelijk

Op dit moment heeft Berg nog steeds een stevige positie in Amazon. Veel beleggers discussiëren over de vraag hoeveel verder het aandeel nog kan groeien gezien de indrukwekkende prestaties van de techreus in de afgelopen jaren, maar Berg denkt dat de sterke positie van het bedrijf in e-commerce en cloud computing met Amazon Web Services betekent dat Amazon nog steeds goed gepositioneerd is voor een aantrekkelijke duurzame groei ten opzichte van de markt.

Met het oog op de duurzaamheid van de groei tegen een redelijke waardering begrijpt Berg de scepsis rond large-cap technologiebedrijven in een beleggingsklimaat dat werd gekenmerkt door een agressieve rotatie naar waarde en het thema rond heropening van de economie. De belangrijke posities in Alphabet en Facebook blijven aantrekkelijk zowel wat de winst als de waardering betreft in. Zoom heeft recentelijk een top tien-positie in het Global Growth Equity Fund van T. Rowe Price ingenomen door de visie van Berg dat video calling en -conferencing als communicatiemedium zullen blijven.